Moim zdaniem to bardzo ryzykowne zagranie, bo nikt nie powiedział, że druga rekrutacja w ogóle się odbędzie na wybranym przez niego kierunku. 85zl to nie jest majątek, więc można wybrać te dwa najbardziej pożądane kierunki, jeden wymarzony, a drugi w miarę bezpieczny - na którym jest wysokie prawdopodobieństwo, że się dostanie.
Co do elektronicznej rejestracji - wydaję mi się, że nie powinno być problemów tylko musisz zdobyć wszystkie dane osobowe, włącznie z numerem dowodu osobistego i wszelkimi informacjami, które na nim się znajdują, na UEKu było nawet pytanie o kod pocztowy mojej WKU (!?), na Politechnice już żadnych takich ''dziwnych'' nie uświadczyłem. Problem pojawia się, gdy chce abyś zaniósł za niego papiery już po zakończonej rekrutacji, wtedy potrzebujesz (bardzo często, chociaż nie zawsze) odpowiedniego upoważnienia oraz wszystkich ankiet,formularzy najlepiej wypełnionego przez kandydata, bo na każdym dokmuencie jest miejsce do złożenia podpisu. Wykaz potrzebnych dokumentów jest na stronie każdej z uczelni i nie jest ujednolicony dla całego Krakowa.
Mogę jeszcze powiedzieć jak ja sobie poradziłem - wyjeżdżam w sobotę i nie będę mógł złożyć dokumentów, więc zrobiłem xero dowodu osobistego potwierdzone przez notariusza za zgodne z oryginałem (7zl 40gr) oraz napisałem odpowiednie upoważnienie dla osoby, która za mnie dokona wszelkich formalności (24zl z groszami), które być może się nie przyda, ale wole być ubezpieczony.
mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem
ps. Jak będziesz potrzebował, to mogę wysłać treść upoważnienia, notariusz ocenił, że jest ok.