Tak czytam sobie ten temat dość uważnie i zastanawia mnie jedno. Co druga osoba przewijająca się przez to forum jest zachwycona Milinkovicem ( chociaż w ogóle nie widziała go w akcji

) i do tego cały czas piszę o konieczności sprowadzenia pomocnika. Zastanówmy się. Zostawmy w spokoju pozycję bramkarza bo wiadomo że z początku I bramkarzem będzie Jovanić a potem będzie walka z Pawełkiem. Moim skromnym zdaniem transfery są potrzebne TYLKO I WYŁĄCZNIE w obronie i napadzie. Pomyślcie - w ataku mamy Żurawia, Brożka oraz dwójkę Małecki/Boguski. Przydałby się tutaj jeszcze jeden klasowy napastnik który będzie gwarancją minimum 15-18 bramek w sezonie. To będzie impuls dla Brozia, Żuraw będzie idealnym mentorem i wierze że nadal będzie ciupał piłeczkę ''nie z naszej ekstraklasy'', zaś Boguski i Małecki tylko skorzystają na rywalizacji! Poza tym, ta dwójka to również POMOCNICY!! Nie są to typowi napastnicy! Kolejną formacją która potrzebuje wzmocnień jest obrona - tam potrzeba nam jednego klasowego i doświadczonego stopera oraz dwóch najlepiej młodych, perspektywicznych i przebojowych bocznych obrońców ( prawy - lewy ). Pomyślcie ludzie! Po co nam jakiś Milinković skoro przypominam że w klubie jest ktoś taki jak ŁUKASZ GARGUŁA !!! Przypomnijcie sobie co się działo na tym forum i w Waszych głowach gdy Guła jeszcze nie był w Wiśle. Gdy grał z Bełchatowie a serial " Garguła w Wiśle " trwał w nieskończoność! Wtedy połowa z Was dałaby się pociąć żeby na oficjalnej zobaczyć Łukasza z koszulką Wisły w ręku a nie czytać kolejne wymysły pana Osucha na poratlu goool.pl

Ja wiem, że po poważnej kontuzji, ale jestem pewien że Łukasz da radę, przepracuje solidnie ten okres przygotowawczy i będziemy mieli z niego jeszcze zajebisty pożytek a kwestią czasu jest jak będzie słał prostopadłe w koszulce z orzełkiem
Dlatego - żadnych wzmocnień do pomocy. Jest tam
Po prawej Kirm, Łobodziński ( może grać tam też Boguski i Małecki )
Po lewej może spokojnie grać ktoś z dwójki Boguski, Małecki, dobrą opcją jest również Diaz. Można by się było pokusić o sprowadzenie jakiegoś młokosa który mógłby stać się drugim Błaszczykowskim - Panie Kapka - czas się wkońcu wykazać !
W środku, ludzie - Sobolewski, Garguła, Jirsak, Diaz i młody Mączyński - czego potrzeba więcej ?
Kirm - Sobolewski Garguła - Małecki
Małecki - Diaz Jirsak - Boguski
Łobodziński - Mączyński Boguski - Diaz
Mało kombinacji ? Każdy zawodnik jest w stanie wbić do podstawowej 11 każdego Polskiego zespołu!
A obrona ? Boki to żenada. Potrzeba nam W KOŃCU przebojowych i utalentowanych bocznych obrońców którzy będą ciągnąć grę do przodu i oskrzydlać każdą akcję !!! Póki co ani Singlar, ani Brożek raczej tak nie grali. Zobaczymy co pokaże Cikos, ale na lewą stronę potrzeba kogoś jeszcze! Do tego wiadomo, 'osierocony' środek! Tam tak jak pisałem wcześniej - koniecznie ktoś doświadczony i naprawdę dobry oraz do tego ktoś młody kogo będziemy wprowadzać i to u NAS stanie się gwiazdą a nie przyjdzie jako gwiazda - takie realia.
Dlatego, podsumowując - nie ma co myśleć o jakiejś pomocy. Oczekuję naprawdę hitowego transferu napastnika i jedego stopera. Na to powinno się wydać minimum 1,5 mln Euro. Do tego jakiś młody obrońca środkowy i lewy. I to tyle. Potrzebne nam są te 4 transfery do tygodnia. W takim przypadku ja śpię sobie spokojnie, zaś Lechy i Legie niech drżą.