1. Kwestia foteli w lożach VIP - projektant został pozbawiony jakiegokolwiek wpływu na wybór foteli, które okazały się nie bardziej kinowe niż stadionowe. Co spowodowało że widok na murawę jest jaki jest. Murek spełnia minimum normy czyli (pion+poziom) 120cm, przy zastosowaniu odpowiedniego siedziska nie było by żadnych problemów. Ale sprawa jest już rozwiązana będą odpowiednie poprawki wszystko będzie ok.
2. Sprawa kranów przy umywalkach - ręce opadają - w medialnym są takie i nikt przez kilka lat nie protestował i nagle zaczyna się szukanie błędów i lament. Jeden przycisk, woda z mieszalnika zawsze w optymalnej temperaturze, do tego duża oszczędność wody - nie nowość w obiektach użyteczności publicznej.
3. Belki pod górną trybuną na zachodniej - w tej chwili malowane białą farbą o odpowiednich właściwościach przeciwkorozyjnych i ogniowych następnie kolor niebieski taki jak na wschodniej.
4. Kostka brukowa w pasie o szerokości 4 m przy rowie bezpieczeństwa - absurd - jest zadyma wypadają kibice na murawę i strzał kosteczką w trybunę - i wtedy zacznie się gadanie że projektant zawalił.
Co więcej osobiście uważam że kostka wyglądała by jeszcze gorzej niż asfalt.
Ale w tej sprawie trwają jeszcze rozmowy.
5. Sprawa układu krzesełek. I tu po raz kolejny sprawa odbyła sie bez udziału projektanta - gwarantuje że gdyby wzór trafił do architektów obcięta szóstka została by zauważona.
6. Pisuary - o tym tez była mowa - długie rynny nie są żadną nowością. Przytoczę często stawiany za wzór stadion allianz arena, gdzie pojawiają się takie same. A to że z jednej z ubikacji będzie widać Błonia - dla mnie bomba, załatwiasz sprawę z pięknym widokiem. Ubikacja jest na prawie 10 metrach nad ziemią więc nie wydaje mi się żeby ktoś z zewnątrz mógł wypatrzeć cokolwiek
Wydaje mi się że pojawił się nowy sposób na spędzanie wolnego czasu przed monitorem - znajdź 3 błędy na stadionie Wisły Kraków, trochę tu jednak za dużo paniki i szumu. Jeżeli pojawią się błędy po zakończeniu prac wtedy należy na nie zwracać uwagę i szukać winowajcy. Na każdej budowie pojawiają się dziwne i nie przewidziane sprawy - do takich rzeczy przewidziano nadzory autorskie i inspektorów nadzoru.