Fanatyk R22 napisał(a):

Głosowałem na Komorowskiego bo:
- wykreował sobie wizerunek nieagresywnego polityka, w przeciwieństwie do Jarosława Kaczyńskiego.
- jest lepiej postrzegany zza granicami Polski niż jego konkurent.
- chciałem monopolu władzy PO, bo pamiętam czasy rządzenia PiSu, Samoobrony i LPR'u.
- czasem specjalnie włączam Radio Maryja, aby posłuchać subiektywnych wiadomości i za każdym razem przekonuję się jacy tam idioci się wypowiadają - Kurski.
- programowo Bronek i Jarek podobnie wypadali, jednak urząd prezydenta to urząd reprezentatywny.. a Jarek na pewno taką osobą nie jest.
- zgoda buduje, a agresja rujnuje 
- popieram prywatyzacje szpitali, nawet częściową.
- jestem za prywatyzacją nierentownych zakładów państwowych (kopalń, hut, stoczni)
|
Ty nazywasz go 'nieagresywnym politykiem', a ja kiedyś już tutaj o tym wspominałem, że jest jednym z lepszych melancholików w polskiej polityce. No akurat rządy PiSu nie były tak dawno też je pamiętam i powiem Ci, że nie widzę różnicy (zmian) między czasami PiSu a PO. Tu się zgadzam, Bronek ma o wiele lepszy wizerunek od Jarka. Ja natomiast czasem włączam sobie TVN i lubię pooglądać sobie m.in. Palikota i np. Niesiołowskiego - co do tego drugiego to masz rację, zgoda buduje

, a prywatyzacje to temat rzeka i tu i tu znajdziemy multum argumentów.