Wyświetl pojedynczy post
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 19:56
Fanatyk R22 napisał(a):Wyświetl post
Głosowałem na Komorowskiego bo:

- wykreował sobie wizerunek nieagresywnego polityka, w przeciwieństwie do Jarosława Kaczyńskiego.
- jest lepiej postrzegany zza granicami Polski niż jego konkurent.
- chciałem monopolu władzy PO, bo pamiętam czasy rządzenia PiSu, Samoobrony i LPR'u.
- czasem specjalnie włączam Radio Maryja, aby posłuchać subiektywnych wiadomości i za każdym razem przekonuję się jacy tam idioci się wypowiadają - Kurski.
- programowo Bronek i Jarek podobnie wypadali, jednak urząd prezydenta to urząd reprezentatywny.. a Jarek na pewno taką osobą nie jest.
- zgoda buduje, a agresja rujnuje
- popieram prywatyzacje szpitali, nawet częściową.
- jestem za prywatyzacją nierentownych zakładów państwowych (kopalń, hut, stoczni)
Masz krótką pamięć, albo nie zagłębiłeś się dostatecznie w jego życiorys.

1. Owszem można go postrzegać jako dobrodusznego myśliwego ale to on mając bliskie związki z WSI zadbał o to aby zakończyć polityczną karierę Szeremietiewa i wysłać helikoptery w pościg za jego asystentem w akcję bardziej spektakularną od tego co CBA zrobiło od początku swojego istnienia.

2. Nie trafiają do mnie takie argumenty, równie dobrze na prezydenta moglibyśmy sobie wybrać Miss Polski z jakiegoś rocznika i gwarantuję Ci że wszyscy wielcy tego świata postrzegali by ją jeszcze lepiej. To jest właśnie jeden z argumentów które są według mnie bezsensowne, no chyba że otwarcie przyznasz że dla Ciebie wybory na prezydenta to w jakimś stopniu konkurs piękności.

3. Chciałeś monopolu władzy PO ze względu na to że kiedyś PiS był hegemonem na scenie politycznej ? Twoje zdanie jest chyba nielogicznie skonstruowane, bo wynika z niego, że chcesz monopolu PO bo masz w pamięci monopol PiS i on Ci pasował.

4. Również czasem, ale bardzo rzadko słucham RM, ogólnie rzadko słucham radia i muszę przyznać, że czasem zdarzały się jednak jakieś merytoryczne audycje, aczkolwiek ostatnio słuchałem ok. roku temu. Nie trafia do mnie jednak argument z RM za głosowaniem na Komorowskiego. A już przyrównując Kurskiego do Palikota to powiedzmy sobie szczerze Jacek jest wzorem cnót i kindersztuby.

5. Kolejny argument rodem z konkursu piękności, Bronek ze względu na swoje gafy też się nie nadaje, a za pierwszą damę będziemy mieli Dunkę . Jaki argument taka odpowiedź z mojej strony.

6. Za czasów SLD panowała podobna zgoda a obudziliśmy się nagle w kraju, w którym to o czym mówiło się od dawna, że można kupić sobie ustawę za kilka-kilkanaście milionów dolarów, okazało się rzeczywistością. Każda władza bez patrzenia na ręce psuje. PO na ręce nie chce patrzeć nikt, dlatego wbrew obiegowej opinii że zgoda buduje w Polsce potrzebna jest silna opozycja, sprawny wymiar sprawiedliwości, odpolityczniony TK jak i niezależne i rzetelne media, jeśli nie światopoglądowo to choćby gospodarczo. Teraz tego nie mamy.

7. Również opowiadam się za co najmniej częściową odpłatnością usług medycznych ale tylko w przypadku obniżenia podatków. Bo czemu mam płacić za coś na co Państwo co miesiąc ściąga mi znaczny haracz. Teraz Cię zaskoczę i powiem Ci że jedyna obniżka podatków od 89 roku miała miejsce za czasów PiS, chyba że jeszcze SLD obniżyło CIT ale przyznam szczerze, że nie pamiętam, za młody chyba byłem.

8. Jak się prywatyzuje nierentowne zakłady PO już pokazało na przykładzie stoczni, a ostatnio na przykładzie ponad dwutygodniowej państwowej nieoprocentowanej pożyczki od 230 tys. obywateli na TAURON Polska Energia. Polecam odłożyć troszkę kapitału i pograć na giełdzie, inaczej porozmawiamy na temat prywatyzacji. Dodam tylko, że PiS nie jest przeciwny prywatyzacji, sprzeciwia się tylko prywatyzacji sektorów strategicznych. Ktoś kiedyś ładnie powiedział że koleje mogą być prywatne, ale tory po których one jeżdżą już nigdy.

AS82 grafika się nie wyświetla.