|
Na temat kandydatów i partii można myśleć co się chce .
Ale jeśli ktoś tu pisze że obaj to gówno ? To ja się pytam kto tym gównem nie jest ?
Kampania Bronka mi się nie podobała , tyle że ja przykładam ogólnie do kampanii małą wagę - patrze na całość ,czyli wcześniejsze decyzje , zachowania , potencjał , jednostki itd .
Wezmy Napieralskiego w kampanii miał dobry zryw , całkiem zmienił i odświeżył swoj wizerunek , prezentował się jako nowoczesny i otwarty . Tyle że dla mnie taki zryw nie ma znaczenia na moją decyzje , wczesniej go obserwowałem i na tle Kaczynskiego niczym się nie wyróżniał, grał na tym samym i bił w podobne tony socjalistyczne , potencjału i inicjatyw też nie można było dostrzec .
Kampania Kaczyńskiego to już całkiem cyrk - sam bym chyba nie wpadł na to, że można takie przekrety robić - czyli tak się przebierać i zdobić . Ale jak widać to było skuteczne i wychodzi na to że przekonujące, choc głownie za sprawą samolotu .
Jaki Kaczyński jest , jak wyglada jego rzadzenie i polityka kazdy wie , wiadomo też czego można się spodziewac po nim i po wszystkim co z nim związane (środowisko) . Do walki na pewno się nadaje .
Tacy dobrzy w walce to zawsze zastepuja rezim z ktorym walczyli i są jeszcze gorsi , dlatego miedzy innymi jeszcze zadna rewolucja sie nie powiodła , niosła to samo albo wieksze nieszczescie . Jedynie pokojowe rozwiazania prowadziły do czegoś nowego . Bo walczac uzywasz tych samych metod co przeciwnik , poznajesz jego sztuczki , stajesz się taki jak on a nawet gorszy dzieki temu treningowi , i czujesz że nalezy ci sie władza bo ja wywalczyles . Tacy typowo walczacy nie potrafia byc kreatywnii - wolność od - nic nie znaczy , jeśli nie wiesz co z nią zrobić .
Wolność do - budowanie , kreatywnosc , realizacja , klimat , ogolnie wszystko co tą wolnosc podtrzymuje i wyznacza nowe kierunki i możliwosci .
Moim zdaniem Platforma to najdojrzalsza partia w Polsce i to jest błogosławienstwo bo równie dobrze takiej partii mogłoby nie być . Teoretycznie lewica ma potencjał ale zanim to nabierze sensownych kształtów , jeszcze zapewne troche wody upłynie .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|