Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 02:48
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że jak bracia rządzili, to mieli nad sobą silną kontrolę mediów - TVN24 i Polsatu, GW, TOKFM, RMFFM, wszystkich portali internetowych itp/

Teraz PO położy łapę na TVP, jeszcze tylko rzepę się szybko załatwi (bo w międzyczasie Wprost już zmienił front) i tak to sobie będzie ładnie grało.

---

To oczywiście nie wyklucza, że PO kiedyś bęcki zbierze, albo jak ludzie poczują lżejsze portfele, albo jak się w PO zaczną gryźć.

PiS, który miał się rozpaść, odejść w niebyt itp. wychodzi z tych wyborów bardzo wzmocniony, mam nadzieję (i wrażenie), że niebawem zaczną się powroty.
Święte słowa.Ja inaczej to widziałem, w sensie że wygrana Komory może zaszkodzić PO w najważniejszej walce czyli przyszłorocznym wyborom ale faktycznie chyba się myliłem.
Komora wygrał wyraźnie, co jak historia wskazuje, da mu jeszcze większe poparcie jako prezydentowi(na starcie)
Bastion Pisu czyli media publiczne zostaną w miarę szybo wykoszone - nie twierdze że przejęte bo tak nie będzie ale to już nie będzie ich oręż.Wprost zmieniło wiarę, Rzepa najpewniej zostanie ale kto czyta Rzepę? - albo ludzie o ukształtowanych poglądach albo Ci co chwalą sobie ich strony 'gospodarcze'.

Smutne dla opcji Kaczyńskiego jest to że poniósł on klęskę w zdecydowanej większość(praktycznie we wszystkich) dużych i średnich miast.to sa myślenice teraz partii bo jak oni tego nie odmienią to nie mają w przyszłości szans

Kraków - 60/40 - nokaut jak na nasze miasto - reszta ze ściany centralnej i zachodniej to średnio 65, albo 70 dla Komory.W Kielcach nawet przejebał, w Białymstoku...nawet Krosno i Rzeszów na styk.Jedynie chyba Lublin zagłosował inaczej.

Te wyniki pokazują że nie było bata by to wygrać, gdzie Pis też wygrał i to nie 'wygrał' jak Napieralski, mając orgazm przy 13.7(gdzie wyborców lewicy jest ze 30 procent) - tylko umocnił się jako jedyna licząca się partia opozycyjna.

Reasumując - wielki sukces PO - też sukces Pisu bo jak się okazało, wyciągnęli wszystko to co mogli z tej sytuacji wyciągnąć.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
za to mieli Braci pod kontrolą CBA i jakby tej afery gruntowej nie zorganizowali to po dzeń dzisiejszy by rządzili.No ale byli tak pazerni na władze a jak to bywa w życiu chytry dwa razy traci
Tak było.Pazerność ich zgubiła bo plan był zupełnie inny - zawinąć Endrju w świetle kamer i uskutecznić to czego nie udało się zrobić jakiś czas temu(słynne taśmy Beger)Tyle że wszystko się poszło jebać, bo myśląc o Andrzeju nie zobaczyli że wyhodowali sobie prawdziwy układ przy Kaczmarku, który ich de facto zdetonował.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.07.2010 o godz. 03:05.
94 - Allah Akbar!!