Wyświetl pojedynczy post
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2010, 02:13
To może i ja dodam cos od siebie... Spór o to kto jest lepszy jest nieistotny, bo nikt obiektywnie tego nie przyzna, nie jestesmy w stanie przewidzieć przyszłych zachować prezydenta i jego działań. Chodzi bardziej o to, że według mnie nasz kraj potrzebuję rozwoju, otwartosci na resztę Europy, a nie wiecznych podziałow. Własnie przez to jestesmy tak postrzegani jak jestesmy, zobaczcie na jedną rzecz: gdzie pojedzie Kaczor to zawsze wszystkich skłóci, nie potrafi się z nikim pojednać itp., natomiast przykładem niech tu będzie Tusk - tak na prawdę Merkel nagrodę za cos tam dała mu za nic, ale dała i to się liczy, to był akt pewnej przyjaźni, zostalismy zauważeni w Europie w sposób pozytywny. Zrozumcie nam taki dobry PR jest potrzebny, każdy z nas wie, żę Prezydent ma mało do powiedzenia i jest reprezentantem narodu. Poza tym bardzo podoba mi się sondaż obrazujący głosowanie wg. wykształcenia - tak, Kaczor jest wybierany przez ludzi niewykształconych!!! Stąd moje pytanie: aż tylu ich jest w naszym społeczeństwie? Moim zdaniem taka osoba nie powinna decydować o wyborze, bo czemu człowiek bez matury ma krytykować finanse państwa i inne rzeczy, jak on dodawać nie potrafi. Ja się na to nie godzę i dlatego mimo, że Komorowski nie jest dla mnie idealny, nie jest nawet dobry to po prostu wybrałem mniejsze zło, to że nie będę się musiał wstydzić. Jakbyscie poczytali trochę zagranicznych portali to zdalibyscie sobie sprawę, jak postrzegany jest Kaczor w Europie. Podsumowując Jarus był już kiedys premierem i się lekko mówiąc skompromitował... Szkoda też, że po przegranej dzisiaj, w przemowie użył tak niskich działań jak wspominanie o smierci brata, jakie to było okrutne. Tak było, ale przez to w ogólę dostał się do II tury.