!!IRIVER!! napisał(a):

Obiektywnie patrzac.
Oba przypadki to chamskie zachowanie ale jest pewna roznica.
Kobieta drze morde i wyraza swoje wlasne zdanie na temat Kaczynskiego. Do tego mowi ze chetnie by mu przy*******ila. Chodzi jej po prostu o to, ze go delikatnie mowiac nie lubi. Chamskie zachowanie.
W przypadku tego drugiego goscia mamy nawiedzonego wariata, ktory oskarza inny oboz polityczny o mord i zamach. Dodatkowo wyzywa innego czlowieka od nierobow, nie majac pojecia kim tamten tak na prawde jest. Takich ludzi w elektoracie Pana Jarka jest sporo.
Najgorsze jest to ze Pan Kaczynski doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze uzywajac swoich isntrumentow, moze takimi wlasnie ludzmi manipulowac.
Jest tez roznica pomiedzy PR Platformy, ktory jedzie na propagandzie sukcesu i tym podobnych (co oczywiscie mocno mija sie z prawda) a nawolywaniem podczas kazan i szukaniem mordercow w przeciwnym obozie.
Propaganda PiS wchodzi w ludzi pokroju tego goscia na filmiku jak cieply noz w maslo. Na niego mozna patrzyc z politowaniem.
Zeby bylo jasne. W II turze glosowalem na Komorowskiego, w pierwszej nie. Mi nie przeszkadza to jaki PR uprawiaja platformersy, bo mam swoj mozg i jestem w stanie okreslic jak wyglada rzeczywistosc. Na ich zagrywki nabieraja sie glownie ludzi ktorym sie zyje przyzwoicie i wierza ze to zasluga rzadu.
Natomiast nie moge zrozumiec ludzi, ktorzy wydaja sie rozsadni a glosujac na PiS nie potrafia przyznac, ze Kaczynski stosuje tak zenujace chwyty.
Powtorze jeszcze raz. Dopoki Pan Jarosław nie odetnie sie od pewnych obozow, pewnych ludzi i metod dopoty nie bede traktowal go powaznie.