Cytat:
cieszy frekwencja, smuci to , że Jarek ma jednak zajebiście duże poparcie i nadal głosuje biedota po prostu.
Nie mówcie że nie , nie patrzcie nawet na mapki podziału głosów ( 6 wschodnich województw za J.K. ) tylko patrzcie na miejscowości , wsie konkretne i na to - jakie wykształcenie mają wyborcy J.K. i pisu.
Wykształcenie podstawowe, ewentualnie zawodówka. Głosują na niego ludzie którym się w życiu po prostu nie powiodło i klepią teraz biedę
|
Odrazu sie wytlumacze ze glosowalem na Jarka ale nie pisze tego posta dlatego ze sie poczulem urazony tylko chcialbym zebys troche pomyslal co mowisz.
Po pierwsze, moze rzeczywiscie na Jarka glosuja troche mniej wyksztalceni, troche biedniejsi ludzie ale to tylko dlatego ze Jarek ma wieksze poparcie na wsi a czsami na wsi trudniej zdobyc wyksztalcenie, trudniej sie jest dorobic niz w miescie. Na wsi (takiej prawdziwej) zamiast ganiac do szkoly ludzie od malego wiedza ze ze beda zajmowac sie gospodarstwem wiec niekoniecznie im jest potrzebne do tego wyzsze wyksztalcenie.
Po drugie te wszystkie wyliczenia ze na tego glosowalo 20% ludzi z wyksztalceniem podstawowym sa moim zdaniem z dupy wziete- tak jak te wszystkie smieszne sondaze ktore sa mega rozbiezne wzgledem siebie i jak sie okazuje czesto rozbiezne z rzeczywistoscia.
Po trzecie nie wrzucaj wszystkich do jednego worka i nie genaralizuj. To ze na Jara zaglosowalo np 60% wiesniakow to znaczy ze reszta czyli 40% wiesniakow zaglosowala na Bronka, jesli na Jarka zaglosowalo np 20% ludzi z wyksztalceniem podstawowym a na Bronka 10% z takim wyksztalceniem to jak to mozliwe? Przeciez na Jarka same glpki glosuja a na Bronka sami wyksztalceni.
Po czwarte - to samo co w pkt 3. To ze Polska jest niby podzielona na wschod i zachow gdzie zachod Twoim zdaniem ten bogaty glosuje na Bronka, super Bronka a wschod czyli biedota glosuje na Jarka. Przeciez 100% zachodu nie glosowalo na Bronka a 100% wschodu na Jarka. Pomysl troche, to ze np w Wilkopolskim zaglosowalo 60% na Bronka, 40% na Jarka to to jest taki mega podzial? Czy jesli jakies wojewodztwo dzieli 5 pkt procentowych to to jest taki podzial? Po prostu tak sie to uklada ale nie nakrecaj sie tak bo nie ma czym. Zarowno jednego jak i drugiego popierali madrzy, glupi, biedni, bogaci, Ci ze wschodi i zachodu. A tak w ogole to to jest jeden wielki burdel na kolkach ktory najpierw walczy o glosy a pozniej ma ludzi w dupie. I dzis wybralismy Bronka (raczej) ale to nic nie zmieni. Dalej beda takie akcje jak dzis ta miedzy Jakubiak i Niesiolowskim. Ci ludzie sa mega hipokrytami, mega pajacami, mega oszustami i oni maja w dupie Polske a pchaja sie do wladzy ipieniedzy. Nie wiem dlaczego pchaja sie do tej wladzy rzucajac na szale takie wartosci jak honor, moze po prostu to ich podnieca i taki maja cel w zyciu ale to co robia dla tej wladzy przekracza moje pojecie i uwazam ze tych wszystkich ludzi z PiSu i PO powinno sie odsunac od wladzy i wywiezdz w****u, wbrac nowych i zobaczyc jak bedzie dalej. Jak dalej tak samo to wieszac tych lamusow i wybierac nowych- tak wiem co pisze

Oni sobie robia z nas jaja, ja nie mam ochoty sluchac tych hipokrytow gdzie jedni mowia na drugich dokladnie to co mogliby powiedziec o sobie. Przyklad: Rzady PiSu i Jarka to klotnie i skandale tak? A co robil Bronek w tej kampani? Co robi Palikot? To sa tez klotnie, wyzywanie sie od farbowanych lisow, ublizanie. I te wszystkie zle cechy ktore ma PiS ma tez PO wiec nie ma sie co podniecac ze dzis wygral Wasz kandydat bo tak naprawde to nie zwiastuje lepszych czasow. Cos tam sie zmieni, a to jakies in vitro, a to zwiazki partnerskie ale dalej przy wladzy beda hipokryci, oszusci, klamcy i wszelkiego rodzaju s****ysynstwo za ktore wstydze sie jako Polak. Tym ludziom nie podalbym reki chocbym mial za to dostac tysiac zlotych