Wyświetl pojedynczy post
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 14:50
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post

Bez umiejętnej gry obronnej nic kolego nie osiągniesz w futbolu! Może najlepiej grac "taktyką Gmocha" 3-5-8 ? Jesli chodzi o Piotrka to mysle ze to są rewelacje i na stratę 3 zawodnika z tej samej formacji pozwolic sobie juz nie mozna.
A ja pamiętam jak na obronie grał Kaliciak, Węgrzyn, B. Zając i M. Zając i z taka obroną potrafiliśmy grać z Parmą lub Barceloną. Tylko że wtedy w pomocy grał Moskalewicz, Czerwiec którzy potrafili świetnie grać do przodu.

Tymczasem w ostatnich latach my nic nie gramy do przodu. Ja bym sie o wiele bardziej przejmował jak by sprzedali Małeckiego i Brożka niż obrońców.

Jak 2 miliony euro wydadzą na ofensywnych zawodników to ja uznam że bardzo dobrze zrobiono. Wole mecze z Legią lub Lechem gdzie wynik będzie 3-2, 3-3 niż to 0-0, 1-0 co roku.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując