wojtole14 napisał(a):

Spółka ma przede wszystkim przynosić zyski. Uważasz, że transfer Marcelo jest działaniem na szkodę spółki? Do Wisły przypłyną gigantyczne pieniądze jak na polskie warunki za jego sprzedaż.
Czemu tak wszyscy są skorzy do wydawania nieswoich pieniędzy?
Nie od razu Kraków zbudowano...
|
Aby spółka mogła przynosić zyski w długofalowej perspektywie, nie może realizować takiej polityki jak Wisła przez ostatnie lata. Spółka nie powinna prowadzić działań prowadzących do pewnych strat, ucieczki kapitału, sprzyjających konkurencji itd. Permanentne osłabianie zespołu, nieudolne zarządzanie, brak poważnych inwestycji etc. nie prowadzi do żadnych długofalowych zysków, rozwoju i poprawy rentowności spółki, nie tylko sportowej. Jest więc szkodzeniem jej.
Jako kibic, człowiek któremu Wisła jest droga, mam pełne prawo o tym mówić i komentować sposób zarządzania klubem oraz jego materialnymi i niematerialnymi aktywami. Temu służy między innymi również forum.
Jeśli dalej będzie trwać obecna patologiczna polityka klubu wcale nie zdziwi mnie, gdy pojawią się głosy o odwracaniu się części kibiców od Wisły SA, a nawet wezwania o bojkot karnetów w geście protestu przeciw tejże "koncepcji działania", by ktoś w klubie w końcu pewne rzeczy zrozumiał i policzył, co się opłaca, a co nie. To moja prywatna opinia i obawa.