Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 14:07
raindog napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie mógłby pójść nawet za 2,5 mln. W sumie w przypadku tego zawodnika suma odstępnego nie jest ważna; dużo lepiej negocjować procent z następnego transferu i mam nadzieję, że tutaj klub się postarał.

Co do tych, którzy chcieli zostawić go jeszcze na rok. Pomyślcie, gość ustalił z PSV kontrakt (zapewne bardzo duży), czuł się, jakby był już w innym zespole. To jedna rzecz i punkt wyjścia do dalszej argumentacji.

1. Basałaj chce zostawić Marcelo przynajmniej do zimy, aby pokazał się w pucharach. Niestety to nie jest możliwe, gdyż PSV stwierdza, że "albo teraz, albo nigdy". Już samo to stwierdzenie sugeruje, że klub próbuje przełożyć transfer na zimę.

2. Zapewne powiecie, że w takim przypadku klub powinien odrzucić ofertę PSV. No dobrze, ale spójrzcie teraz na punkt wyjścia, na fragment rozmowy Marcelo z Nikol. Oczywiście nasuwa się jedna odpowiedź - z niewolnika nie ma pracownika. W takim wypadku, gdyby Marcelo został, byłby raczej gorszym zawodnikiem, nie mówiąc już, że miałby ogromny uraz do klubu. Czy tego chcecie?

DLATEGO ZANIM NAZWIECIE KOGOŚ Z GÓRY DEBILEM, POMYŚLCIE TROCHĘ. CI LUDZIE SĄ OD WAS MĄDRZEJSI - MAJĄ WIĘKSZE DOŚWIADCZENIE I WIEDZĄ, CO ROBIĄ. ...JUŻ NIE MÓWIĄC O TYM, ŻE KAŻDY Z NICH ODPOWIADA ZA SWOJE CZYNY. Dla Was to tylko: Wisła wejdzie do LE lub nie wejdzie; zdobędzie MP, nie zdobędzie; ONI ODPOWIADAJĄ ZA TO GŁOWĄ!

Człowieku, przestań pisać takie pierdoły!
Mądrość i odpowiedzialność to także sztuka przewidywania!
Po ch...j puszczali Głowę, który do wyjazdu się nie palił?
Gdzie kasa za jego transfer?
A szansa zarobienia pieniędzy w Europie to co to jest, jak nie odpowiedzialność i mądrość?
Marcelo chciał iść - ok. Ale w takim razie zostaje Głowacki! To by była mądrość i odpowiedzialność!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując