Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2010, 01:11
wyar napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie zna,w przeciwienstwie do niektorych kibicow,czy np. bardzo poczytnego poratlu weszlo.com
Bo spalony juz od kilku lat gwizdze sie w mysl zasady "patrz i czekaj",przy ktorej stosuje sie podstawowe kryterium "pilkarz dotyka pilki - jest spalony,nie gramy,nie dotyka puszczamy (chyba jest tylko jeden wyjatek - kiedy uniemozliwia bramkarzowi interwencje). Tak przepisy interpretuje caly Swiat - a bramek tak strzelonych mozemy sie nawet naogladac i u nas. Przykladow moge wyszukac dziesiatki.
To nie jest tak drogi kolego.Patrz i czekaj jest stosowane w innych sytuacjach, czyli gość jest na spalonym ale jak nie dobiegnie to się nie gwiżdże bo po co.
Gdybyś zresztą przeczytał co pisałem chwilę wcześniej, to ja wcale nie jestem zdania że w tym wypadku spalony był na 100% a tylko uważam że sytuacja jest kontrowersyjna.
I akurat weszło cytując przepisy a nie jakieś niepisane kryteria, wcale nie robi wiochy.
Gdyby kolega do którego się odniosłem znał te przepisy to powinien mieć wątpliwości.Bo jak dobrze wiesz drogi wyarze - nie jest konieczne dotknięcie piłki przez zawodnika który jest na spalonym, by go odgwizdać.
Nie ma też jednoznacznej opinii że to 'przeszkadzanie' odnosi się tylko do bramkarza.To już tylko Twoja interpretacja.
Reasumując - idąc z duchem gry, gol powinien zostać uznany, natomiast zagłębiając się w przepisy, to już nie jest takie oczywiste.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując