Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 23:00
Jot napisał(a):Wyświetl post
Przyjmij to do wiadomości - Hiszpania nie pokona Niemców grając jak Niemcy, bo z taką grą to mogą sobie co najwyżej rywali grupowych ograć.
Wybitnie mi nie po myśli, że Niemcy grają taką piłkę jaką grają, ale na dzień dzisiejszy przejadą się po reszcie zespołów pozostałych w turnieju. Chciałbym się mylić i żeby mistrzostwo przypadło Holandii. Hiszpania z taką grą odpada, Holandia również (może mnie w końcu zaskoczą), Urugwaju nie komentuję.
Na dzień dzisiejszy nasi zachodni sąsiedzi z taką grą są bezkonkurencyjni.
Ochłoń - to jest turniej. A turniej (pewnie wiesz) rządzi się "swoimi" turniejowymi prawami.
Ja obstawiałem dużo wcześniej że MŚ zostanie ktoś z 4 Argentyna, Brazylia, Niemcy lub Hiszpania. (Miło zaskoczyła Holandia)

Do meritum
Niemcy wygrywają bo są lepsi, ale lepsi zawsze nie będą. Przytrafi im się słabszy mecz (Serbia). Sztuką jest wygrywać grając słabo. Czy sądzisz że 2 następne mecze Niemcy zagrają jak z Anglią i Argentyną? Ja w to nie wierzę.
Hiszpania dla odmiany męczy strasznie i do tego nie zagrała żadnego meczu dobrego mimo to awansowała. Prawdopodobieństwo podpowiada mi że teraz zagrają dobry mecz. (Dla odmiany)

Oczywiście wynik jest sprawą otwartą, ale wg mnie mecz będzie bliższy meczowi Niemcy - Ghana (Serbia) niż Niemcy Australia. Ja obstawiam Hiszpanię. A że to jest sport to wiadomo może być różnie
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.07.2010 o godz. 23:02.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując