Cytat:
For the Birmingham fans that haven't seen you play could you tell me what sort of player you are and your favoured role?
My preferred position is as one of the two central midfielders but if the manager wants to put me on the right or left side it doesn't matter as long as I play.
I think I'm a good all round player but I want to improve because it's never enough. I can play as either an attacking or defensive midfielder but mostly I play on my intuition and if I can do that I can do both of those things.
Do you like to get forward and score goals?
Yes of course. I think every player wants to get forward and score goals but if I can make a tackle and prevent a goal I will do it.
|
Widzę, że niektórzy wciąż mają wątpliwości na jakiej pozycji gra Holender, więc przetłumaczę.
Cytat:
Dla fanów Birmingham, którzy nie widzieli Cię w grze- mógłbyś powiedzieć jakim jesteś rodzajem zawodnika i jaka jest twoja preferowana pozycja?
Moja preferowana pozycja to gra jako jeden z dwóch środkowych pomocników, jednak jeśli trener będzie chciał wystawić mnie na prawej lub lewej stronie( skrzydle), nie robi mi to różnicy jak długo będę grał.
Uważam, że jestem dobrym zawodnikiem "wielozadaniowym"( u nas przeważnie się to zapchajdziura nazywa ), ale chcę nadal pracować nad sobą, bo tego nigdy za wiele. Mogę grać zarówno jako ofensywny( nie mylić z rozgrywającym- playmakerem) jak i defensywny pomocnik, ale najczęściej gram kierując się intuicją, w ten sposób mogę zarówno atakować jak i bronić.
Czy lubisz ruszać do przodu i zdobywać bramki?
Tak, oczywiście. Myślę, że każdy gracz chce ruszać do przodu i zdobywać bramki, ale jeśli mogę zatrzymać rywala i zapobiec bramce, to to zrobię.
|
Chłopak nie jest ani defensywny, ani ofensywny, co przy obunożności czyni go jeszcze bardziej wszechstronnym. Skoro zgodził się na testy w Wiśle, to naprawdę zastanawiam się jaki on ma feler, może jest hetero i go z Holandii przepędzili

.
Co do testowania Cikosa i tego Borubara czy jak mu tam, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony- testujemy, a nie bierzemy w ciemno- jeszcze lepiej. Z drugiej strony za dużo już testów w tym klubie widziałem. Żeby się nie skończyło, że z testowanej piątki kontrakt dostanie tylko Etamane, bo... coś- wysokość kontraktu, menadżer, klub, rada nadzorcza, deszcz zardzewiałych grabi w Zambezi...