Wyświetl pojedynczy post
Lukininho
Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2010, 13:16
Widzę, że to wy tutaj idziecie na ilość nie na jakość. Nie widzieliście nigdy danego piłkarza na oczy, a CV mają bardzo, bardzo przeciętne i na jakiej podstawie uważacie, że to będzie dobry zawodnik? U niektórych euforia tak jakbyśmy Puyola pozyskali. Cieszycie, że Wisła stawia na młodych, ale wytłumaczcie mi dlaczego młodzi wyróżniający się chłopacy z ME nie mogą pojechać na takie zgrupowanie i dostać szansę w sparingu? Jak to powiedział Kasperczak: "My potrzebujemy aktorów, a nie statystów". No ok, ale dlaczego młodzi Wiślacy, którzy kochają ten klub nie mogą dostać szansy, a taki grubas z Chin czy pasterz z Australii może? I wy chcecie więcej testów tego typu ogórków jeszcze. Ja na miejscu ME chciałbym się stąd wyrwać jak najszybciej przy takim podejściu trenera.

Teraz postaram się dać pewne porównanie. To, że ktoś gra w reprezentacji U-21 to nie znaczy, że ma zaraz umiejętności na miarę Wisły. Przypomnę tylko, że u nas na prawej obronie gra niejaki Basta. Gdyby przyszedł też byłaby taka euforia? Oczywiście zaraz znajdzie się masa dzieciaków, którzy żeby obronić swoich racji będą pluć na swój kraj i napiszą, że nasza U-21 może buty czyścić Słowakom. To w końcu takie "polskie" sranie do swojego gniazda.

Nie twierdzę, że to nie są jacyś super grajkowie, którzy podbiją naszą ligę. Tylko, że trochę marnie to widzę. Każdemu należy się jednak szansa. Nie wiem jak wy (piszę do tych co bardziej myślą (bez obrazy), ale ja uważam, że Wisła takimi transferami to bardziej w przeciętność popada niż wzmacnia kadrę. A jak jeszcze odejdzie Marcelo to już w ogóle.

Zaraz zostanę zjechany przez bandę dzieciaków, ale może chociaż co niektórzy sobie przemyślą. To, że ktoś jest zza granicy to nie znaczy, że jest super. Tym bardziej jak jego CV to nadaje się bardziej do jakiegoś przeciętniaka polskiej ligi. No, ale zawsze będzie pełno tekstów opluwających naszych polskich piłkarzy, że to beztalencia, nieroby, lenie i tylko laski im w głowach. Tak jak pisałem wyżej to takie polskie.

No i tutaj macie kolejny przykład z tym Brazylijczykiem i przeczytajcie sobie wpis K4milo czy on wygląda lepiej od naszych chłopaków? 25 lat, a nigdy nie grał na poważnym poziomie w piłkę. Wyżej jednak już euforia jakby super grać przyjechał. Ja rozumiem, że w Wiśle w ostatnich latach było mało piłkarzy i była obawa, że będziemy mieli w tym sezonie bardzo krótką ławkę. No, ale ludzie SZANUJMY się i nie cieszmy z każdego zawodnika byleby był jakiś transfer!
Ostatnio edytowane przez Lukininho : 03.07.2010 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując