Wyświetl pojedynczy post
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 23:14
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A co ma wiek do wypowiedzi. Mam tyle ile mam.

MCDave, jezeli uwazasz ze za takie zagranie tylko zołta kartka to ja nie mam wiecej pytan.
No wiek do wypowiedzi ma sporo. A ja nie pisałem nic o żółtej kartce, ani faulu. Musisz baczniej zwracać uwagę na nicki.

Jot napisał(a):Wyświetl post
Teraz ja zadam pytanie, czy to nie błędy obrony brazylijskiej sprawiły, że Holandia strzeliła bramkę, ba nawet dwie ? Pomijam sytuację, w jakich okolicznościach był stały fragment gry przy pierwszej bramce dla Holendrów. Sędzia moim zdaniem prowadził mecz bardzo dobrze. Druga bramka dla Oranje, padła po szkolnych błędach obrony Canarinhos, każdy to widział.
Masz rację. Ja nawet to napisałem więc nie wiem po co w ogóle ten fragment.

Cytat:
Dlaczego twierdzę, że Holandia może zagrać ciekawszą akcję, futbol od Brazylii... już wyjaśniam :
Mam wrażenie, że to nie ta reprezentacja Brazylii, która prezentowała zdecydowanie żywszy i bardziej kombinacyjny futbol, oparty na dużej ilości akcji za pomocą skrzydeł, wykorzystywali wszystkie praktycznie sytuacje do strzelenia bramki, teraz jest przereklamowana jednym słowem. Gra tej reprezentacji nie podobała mi się zarówno w meczach grupowych, jak i w meczu z Holandią. Coś innego zagrali w meczu z Chile, jakoś to tak ładniej wyglądało, przypominało to tak zwaną starą Brazylię.
Ok. Brazylia to nie ta drużyna z czasów MŚ w Korei, ale co to ma do rzeczy? Pytałem na czym opierasz swoją teorię, że to Holendrzy mogą pokazać atrakcyjniejszą piłkę, skoro ciężko znaleźć ładne bramki w ich wykonaniu. Masa szczęścia i błędy obrony. Brazylia grała ładniej (co oczywiście nie oznacza że powinna awansować, a wręcz przeciwnie).

Jot napisał(a):Wyświetl post
To wina Holandii czy patałachów, z którymi grają ?
No jest to wina tych patałachów. Dlatego ja nie neguję faktu, że Holandia słusznie wygrała ćwierćfinał. Nie mogę się tylko zgodzić z tym, że grają dobrze w piłkę. Masa przypadków, zamieszaniem we własnej obronie i zbieranina świetnych zawodników, którzy nie potrafią grać zespołowo. Fart i tyle.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 02.07.2010 o godz. 23:27.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując