migifan83 napisał(a):

|
Maleckiemu konkurencja by dobrze zrobila.Czlowiek mysli ze umie wszystko, a polscy ligowcy nie zawsze potrafia mu pokazac na boisku ze jest w bledzie.
|
Przynajmniej nie sra w gacie przed pierwszym lepszym rywalem. Patryk to jeden z najlepszy piłkarzy nie tylko Wisły, ale też ligi, a wy chcecie go na ławie sadzać? Myślicie, że taki Milinković wygryzłby ze sładu Patryka? Naoglądaliście się filmików z Youtuba i się gościem podniecacie. Nie mówię, że nie chciałbym Serba w zespole, ale Patryk to kluczowa postać w Wiśle. To, że czasami pokrzyczy na kolegów tylko pokazuje, że w przyszłości to będzie prawdziwy lider i kapitan drużyny, bo chłopak ma charyzmę.
Co do transferów to ciekawe jak wygląda sprawa z Keylor'em Navas'em? Chłopakowi kończy się kontrakt w... październiku. Jest młodym, bo raptem 23 latkiem (w grudniu skończy 24 lata) i już podstawowym bramkarzem Kostaryki. Na turnieju o Złoty Puchar CONCAFA w 2009 roku został uznany najlepszym bramkarzem imprezy. Chodziły głosy, że jego kontraktem ( swoją drogą debilnie skonstruowanym) miała zająć się FIFA. Widziałbym go jako konkurenta dla Jovanicia, gdyż umowa z Wisłą Pawełkowi kończy się w grudniu.
Co do nowych nabytków w defensywie, to ja się bardzo cieszę, że bierzemy młodych i zdolnych chłopaków. Warto dodać, że Ci piłkarze grali w reprezentacjach młodzieżowych swoich krajów.
Co do dalszych transferów, to liczę na lewoskrzydłowego, z którym będzie konkurował Andraż Kirm. Myślę, że przyjdzie do nas też napastnik, bo oprócz "Żurawia", włodarze Wisły chcieli sprowadzić Nigeryjczyka z Lazio, a że fiaskiem zakończyła się sprawa z Makinwą, to pewnie Basałaj będzie chciał innego napastnika sprowadzić. Mam nadzieje, że to będzie młody zawodnik. Taki kontrast między starszym Żurawskim, a młodym atakującym mile widziany. Doświadczenie i młodość, to jest droga do sukcesu.