Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 15:35
I ja pozwolę sobię na małe narzekanie - jeśli to jest ogłaszany wszem i wobec następca Głowy, który jak to mówiono ma być jeszcze lepszy od naszego odchodzącego kapitana, to znowu czuję się rozczarowany. Jeśli potrafię jeszcze zrozumieć ściągnięcie tego młodego Słowaka na prawą obronę (jest solidny Singlar) to na pozycję stopera wręcz nakazem chwili jest zakontraktowanie kogoś naprawdę mocnego. W zamian mamy młodego, zdolnego, ambitnego z którego nie wiadomo co wyrośnie. To nie jest wzmocnienie. I możecie na mnie psioczyć, przeklinać, dawać mi bany. To nie jest obrońca który z miejsca zastąpi Głowę, a takiego nam zapowiadali działacze z panem Jaroszem na czele. Jeśli klub chce zakontraktować jeszcze jednego, cenionego ostatniego obrońcę Bunoza będzie ciekawym ruchem. Jeśli to gość na zastępstwo Głowy to się po prostu osłabiamy. Ten gracz to melodia przyszłości a nie wzmocnienie na teraz. I jeśli nawet podoba mi się polityka ściągania młodych zdolnych zawodników z innych lig, to nie podoba mi się że tracimy lidera formacji i zastępujemy go nieopierzonym Bośniakiem.

Żaby nie było - kierunek poszukiwań zawodników ciekawy, podoba mi się taka polityka. Jednak chodzi o to, by tacy młodzi zdolni byli w klubie zanim odejdzie gracz pierwszego składu. Jeśli liczymy się z odejściem jednego z podstawowych stoperów taki Bunoza już rok powinien być u nas, powoli się ogrywać. Tracimy Głowę i wiemy czy możemy spokojnie Bunozą go zastąpić. A tak - mamy kota w worku. Zawodnik owszem ciekawy, lecz nikt nie wie czego się po nim spodziewać
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 02.07.2010 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując