oskar TS napisał(a):

A kto jest tym zabójcą?
Oczywiście "Widelec" to była akcja propagandowa ITI i Schetyny, którą skrzętnie wykorzystał PiS stając się obrońcą uciśnionych, co miało miejsce ponownie przy "bitwie o KDT". Czy stracił coś czy zyskał w oczach kibiców i obywateli tego nie wiem, ale mnie na pewno nie przekonał do siebie. Nie chcę już rozgrzebywać tej historii sprzed dwóch lat, ale wracając do akcji "Widelec" to jako kibic Legii niezwiązany z żadnymi ruchami kibicowskimi nie ośmielę się stwierdzić, że była to wyłącznie nagonka na kibiców, którzy byli Bogu ducha winni. Sytuacja była wtedy bardzo napięta po Wilnie, a także świeżo po Bełchatowie. Na forum wiadomo, którym zaczęto organizować słynny pochód ulicami Warszawy, a pojawiały się głosy że jak nie zostaną wpuszczeni na Polonię to wejdą wtedy bramą co można było odbierać w przenośni lub dosłownie. Nie uczestniczyłem wtedy w tej "inicjatywie", ale pamiętam że dzwoniłem tego dnia do kumpla który pracował okolicach Konwiktorskiej, żeby został w robocie, bo może się skończyć to nieciekawie. Jak było to wszyscy wiemy.