Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 18:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
- twierdzę tak na podstawie obserwacji meczów Słowacji (w tym przede wszystkim między Słowacją a Polską w el. MS) - drużyna ta w obu meczach z nami była gorsza, na Słowacji wygrali tylko dzięku farfoclowi Boruca... To porównywalny do naszej reprezentacji, marny poziom. Może też nie wymieniaj klubów, bo równie dobrze możesz wymienić niezłe europejskie kluby w których grają Polacy (nie tylko bramkarze)
- nie chodzi mi o to czy klub grał czy nie grał, dla mnie istotne jest że nasz nowy nabytek nie ma z grą Petrzalki w LM nic wspólnego.
- ja na siłę nie chcę wychowanków w składzie, Burliga jest po prostu słaby. Jeśli trafi się talent jak najbardziej, jednak nic na siłę. A wspomniany Burliga gra nie dlatego, że jest wybijającym się młodzieżowcem, lecz przez słabą ilościowo kadrę Wisły. Aha - Glika tu nie chciałem.
- Vidlicka grał u nas, ponieważ polecił go Licka, pracownik klubu. Nasz nowy nabytek gra pewnie ze względu na polecenie go przez naszych skautów, również pracowników klubu. To też po znajomości ?
- Ich reprezentacja gra w 1/8 MŚ nasza na to czeka od 1982 roku . kropka . Czyli jednak może sa klase lepsi od Polski , która wyprzedziła w swojej grupie tylko San Marino ?
- w krajach naszych południowych sąsiadów ( Czechy i Słowacja ) w przeciwieństwie do nas , inwestuje się w szkolenie młodziezy , m.i. stąd sukcesy Petrzalki kilka lat temu . O wiele bardziej cenię młodzieżowca ze Słowacji niż polskiego młodzieżowca .
- Burlige oglądałem we wszystkich meczach w poprzednim sezonie , tylko w jednym zdecydowanie zawalił ( do czego zresztą sam się przyznał ) , z Lechią w PP . Poza tym , gdy tylko dostał szanse to nie odstawiał nogi i nawet stać go było od święta na ofensywne wyjście . To że widzisz w nim tylko zapchajdziure , to jest tylko Twoje subektywne zdanie
- tak to często jest , że przychodzi nowy trener i ściaga jakiegos swojego pupilka , zresztą zwał jak zwał , Liczka ściągnął od razu Vidliczke , Engel Kryszała , Okuka Svitlice itp . Wolę o wiele bardziej transfery wyszukane przez skautów , dyskutowane przez grono osób , niż transfery trenerów w przyłpywie chwili . Cikos trafi do naszego klubu nawet bez testów , więc musi coś soba prezentować .
Odpowiedz cytując