Karherop napisał(a):

- na jakiej podstawie twierdzisz że sa na naszym poziomie ? teraz ich reprezentacja gra w 1/8 Mś , czyli dokonal tego , na co POLSKA czeka od 1982 roku i się doczekać nie może . to są fakty i im nie możesz zaprzeczyć . Poza tym ograli ostatnio nasza reprezentacje dwa razy , więc czego chcieć więcej ? Dodam do tego w jakich klubach grają reprezentanci Słowacji : Wolfsburg , FC Liverpool , Schalke , West Bromwich , Napoli , Manchester City ,Chelsea , Lokomotiw Moskwa , Lille , Besiktas , Twente, Mainz , Bochum i wiele innych ( i nie sa to bynajmniej bramkarze )
- ich klub nie tak dawno ( 2005 ) grał w LM ( my się nigdy nie doczekaliśmy ) Poza tym lepszy taki epizod w LM niż żaden . Gdyby Wisła osiągneła taki sam rezultat to do dzisiaj pisalibyśmy o tym legendy jak o Parmie i Schalke . Nie zgodzisz się z tym ?
- z jednej strony ludzie chca wychowanków w składzie a z drugiej nie dopuszczaja do rywalizacji żadnego z nich , decydujcie sie na coś ludzie . Poza tym pół forum by się spuszczało gdyby przyszedł do nas pewien grajek ze spadkowicza naszej ligii ..
- na podstawie tego http://www.futbol.org.pl/news,20867.html Artykuł o futbolu na Słowacji oraz dwa słowa o Cikosie . Poza tym Vidlicka był ewidentnie ściagnięty 'po znajomości ' naszego ówczesnego' wybitnego' trenera . Teraz przynajmniej wydaje się transferem za którym nie stoją układy i znajomości .
|
- twierdzę tak na podstawie obserwacji meczów Słowacji (w tym przede wszystkim między Słowacją a Polską w el. MS) - drużyna ta w obu meczach z nami była gorsza, na Słowacji wygrali tylko dzięku farfoclowi Boruca... To porównywalny do naszej reprezentacji, marny poziom. Może też nie wymieniaj klubów, bo równie dobrze możesz wymienić niezłe europejskie kluby w których grają Polacy (nie tylko bramkarze)
- nie chodzi mi o to czy klub grał czy nie grał, dla mnie istotne jest że nasz nowy nabytek nie ma z grą Petrzalki w LM nic wspólnego.
- ja na siłę nie chcę wychowanków w składzie, Burliga jest po prostu słaby. Jeśli trafi się talent jak najbardziej, jednak nic na siłę. A wspomniany Burliga gra nie dlatego, że jest wybijającym się młodzieżowcem, lecz przez słabą ilościowo kadrę Wisły. Aha - Glika tu nie chciałem.
- Vidlicka grał u nas, ponieważ polecił go Licka, pracownik klubu. Nasz nowy nabytek gra pewnie ze względu na polecenie go przez naszych skautów, również pracowników klubu. To też po znajomości ?