Wyświetl pojedynczy post
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 15:33
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Na okręgowych zawodach lekkoatletycznych wystarczy cieć ze stoperem. Na meczu I ligi polskiej wystarczy trzech biegających panów. Na meczu w B klasie wystarczy nawet jeden pan biegający razem z piłkarzami. Natomiast kiedy wkraczamy w wyższe szczeble rozgrywek to jednak rzeczywistość jest zupełnie inna.
Hola! Hola! Na B-klasie mamy 3 sędziów

Cytat:
Jakie "nic już nie będą mieli do roboty"? Przecież tu nie chodzi o to, żeby sędziował komputer. Chodzi o to, by w tych punktach, gdzie nie wystarcza ludzkie oko, trochę to oko wspomóc. Ja mam tu na myśli przede wszystkim spalone i bramki. Nie popadaj w skrajności. Zapis video ma pomóc, a nie wyręczyć.
Pełna zgoda. Problem polega na tym, że wprowadzenie takiego systemy będzie miało pewne cele, ale rezultaty będą zupełnie inne. Wprowadzenie kalkulatora do szkół miało przyspieszyć rozwiązywanie trudnych zadań matematycznych, a efekt mamy taki, że dzieci na kalkulatorze 3x4 liczą, bo same już nie potrafią.

murray napisał(a):Wyświetl post
Tylko że przy błędzie arbitra nie stracą milionów euro.
Wiesz co, akurat w przypadku dwóch meczów 1/8 MŚ ostatnią rzeczą o jakiej myślałem były stracone miliony euro. Bardziej mnie drażni brak elementarnej sprawiedliwości i tyle.

Co do tenisowego sokolego oka - mój błąd. Faktycznie 10 kamer. Z drugiej strony - ile w takim razie potrzebowalibyśmy do pokrycia całego boiska piłkarskiego? Dobry przykład w meczu Hiszpania - Portugalia. Uderzenie łokciem widać było tylko bardzo, bardzo słabo w jednej kamerze.

Cytat:
Co do różnych interpretacji fauli masz rację. Niemniej jednak uważam, że takie powtórki jakie widzimy podczas MŚ (zwolnione tempo) dosyć jasno pokazują faul. Ale po co te hipotezy? Równie dobrze można powiedzieć, że nie pomyliliby się.
No w porządku. Ale ja dalej pytam o procedurę sprawdzania. Kiedy sprawdzać, a kiedy nie?

Wojtek_Lok ja przecież pisałem że fotokomórki w bramkach powinny byc wprowadzone i nie widzę żadnego powodu żeby tego nie robić. Tak jak w hokeju - światełko nad bramką i po krzyku. Co do tych kar po meczach, to przecież coś takiego funkcjonuje. Są grzywny i odsunięcia od gry za brutalne faule i aktorzenie (którego sędzia nie wychwycił).
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując