Wyświetl pojedynczy post
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 12:04
Forza napisał(a):Wyświetl post
Ja generalnie się nie zgadzam z tym ze poziom ligi słabnie... Jezeli cena za Lewandowskiego poszla do 5mln, a obroncow typu Choto czy Marcelo sprzedaje sie po 2,5 - 3 mln Euro - to to definitywnie swiadczy ze drogich zawodnikow jest co raz wiecej. Wydaje mi sie ze odpowiednim klubem dla porownania jest takie Zaglebie Lubin - przeciez taki Traore w niedlugim czasie tez przejdzie na zachod za spora kase.
Problemem jest tutaj to ze pojawiaja sie gwiazdy z Balkanow, Afryki itd... ale tych Polskich jest juz po prostu jak na lekarstwo. Dlatego wlasnie moje oburzenie ze mamy paru mlodzikow ktorych nikt nie ogrywa.

A liga liga gra, sponsorzy daja co raz wiecej kasy... zreszta z roku na rok z wiekszym zaciekawieniem sledze okienka transferowe i jest relatywny progres.

Makinwa mimo wszystko poza nazwiskiem w moim odczuciu bylby mniejszym wzmocnieniem niz jest teraz Żurawski. Bo tu chodzi tez o to ze Makinwa potrzebowalby 3 miesiecy pewnie na aklimatyzacje. Kalu tez nie od razu woził.

Rośnie poziom ale Polskie drużyny w europie mogą być tylko rozpoznawane przez znanych graczy z Europejskich lig albo przez polskich kopaczy o których rozbijają się znane kluby a których jak stwierdziłeś jest niewielu. Więc prestiż zawodnika też powinien być brany pod uwagę przy komentowaniu transferu. Wiadomo znany Niedzielan, Dawidowski czy Matusiak nie był dobrym przykładem takiej polityki ale Makinwa mógł wnieść dużo i usunąć ten ferment który pozostawili po sobie tamci.
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując