JEDREK76 napisał(a):

Rzeczywiście delikatnie sformułowałem. Skoro się zabiera za opisywanie czegoś wypadałoby się zapoznać z faktami. W tym przypadku z tym jaka służba specjalna pojawiła się w mieszkaniu Blidy.
|
Mae culpa
Choć nie wydaje mi się, żeby akurat ten szczegół był cokolwiek zmieniał. Oczywiście złe CBA, a ja się go uczepiłem. Tak to sobie tłumaczę.
Nic tu raczej nie wskóram bo widzisz sprawę wyłącznie od strony tego jak źli samobójcy odbierają sobie życie i mają za swoje.
Cały czas piszę o odpowiedzielności politycznej premiera, a nie karnej. Polityczna czyli w obecnym ustroju wotum nieufności, bądź odsunięcie od władzy przy okazji kolejnych wyborów.
Dlatego pisałem o skostniałym TS, który praktycznie nie ma racji bytu w obecnym ustroju. A powinna zostać powołana istytucja, która rozlicza machlojki lokalnych działaczy jak i to co dzieje się w establishmencie.
Co do "Dziada" to nie popełnił samobójstwa a prawdopodobną przyczyną śmierci był wylew. Oczywiście może się zdarzyć każdemu. Nawet gangsterowi, którego tak "lubił" Pruszków.