Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 22:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nieścisłości?[...]
Rzeczywiście delikatnie sformułowałem. Skoro się zabiera za opisywanie czegoś wypadałoby się zapoznać z faktami. W tym przypadku z tym jaka służba specjalna pojawiła się w mieszkaniu Blidy.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
[...]Przecież nigdzie nie napisałem, że Jarek czy Donek byli bezpośrednimi zwierchnikami tych funkcjonariuszy, a przyznasz mi rację że odpowiedzialność polityczna idzie w całości na ich konto.[...]
Ale odpowiedzialność za co Za to że funkcjonariusze ABW nie dopełnili obowiązków Czego Ty właściwie oczekujesz od Premiera, że będzie pilnował każdego więźnia, podejrzanego itp.

emj10 napisał(a):
[...]Funkcjonariusz ABW oraz strażnicy ponoszą odpowiedzialność dyscyplinarną, a szef ABW, czy dyrektor ZK ponoszą w całości odpowiedzialność pracowniczą za co stało się czy to w miejscu wykonywania działalności operacyjnych (mieszkanie pani Blidy), czy w miejscu pracy (zakład karny). Gdyby chodziło tylko o pojedyncze błędy ludzkie to byłoby w porządku, ale są to błędy systemowe, które świadczą tylko o tym na jaką funkcjonalną chorobę cierpi nasze państwo[...]
O jakie błędy systemowe CI chodzi w przypadku Jarka i samobójstwa Barbary Blidy W jaki sposób Jarosław miał powstrzymać Ją przed targnięciem się na swoje życie W jaki sposób Jarek może powstrzymać jakiegokolwiek samobójcę Hipnozą

emj10 napisał(a):
[...]Mieszkam od urodzenia w Wołominie, więc wiem jak się załatwia takie sprawy jak z "Dziadem" i pisanie tu niedopilnowaniu przez strażnika mnie śmieszy [...]
Ja mieszkam od urodzenia w Nowej Hucie co nie oznacza, że jestem dresiarzem i specjalistą od dźgania w podudzie.

emj10 napisał(a):
[...]Poza tym Niewiadomskiego znałem osobiście przez ojca (żeby nie było pytań chodzi o zamiłowanie do gołębi) i nasłuchałem się różnych historyjek od niby największego polskiego ganstera[...]
Cóż "gratuluje" w takim razie znajomości, aczkolwiek radziłbym wszelkie "historyjki" weryfikować, niezależnie czy pochodzą od Niewiadomskiego, Korwina-Mikke, Komorowskiego, Kaczyńskiego, Tuska.... czy też zwykłego Kowalskiego bądź innego Nowaka.

emj10 napisał(a):
[...]Tak jak już wspomniałem Donek ani Jarek ponoszą jedynie odpowiedzialność polityczną w czasie kolejnych wyborów, a nie mogą praktycznie w żaden sposób poniesć odpowiedzialności za swoje czyny, bo tak naprawdę instytucja Trybunału Stanu jest ułomna.
Trybunał Stanu Chłopie gdyby za każde samobójstwo w tym Kraju chciano Premiera stawiać przed TS to wkrótce zabrakłoby kandydatów na to stanowisko i zarazem wzrosłaby liczba prób samobojczych.
Trybunał Stanu egzekwuje odpowiedzialność urzędników państwowych za złamanie Konstytucji bądź ustawy, więc w przyapadku samobójstwa B. Blidy, bądź samobójstw więzionych przestępców gdzie została przez Jarka bądź Donka złamana Konstytucja, bądź któraś z ustaw Już kiedyś pisałem, że Donek powinien stanąć przed Trybunałem, ale za daleko bardziej istotną sprawę i to za taką za którą był osobiście odpowiedzialny.

Debata zdecydowanie wygrana przez Jarka.