Kamson napisał(a):

Może ten wynik to był taki "pokaz" piłkarzy, żeby góra zauważyła że potrzebne są porządne transfery...
|
Myślę, że po sezonie "pokaż górze, że potrzebne są porządne transfery" już nie potrzeba takich sparingów : )
Wynik słaby, ale nie dlatego, że straciliśmy dwie bramki - bo jedna z karnego, a druga po jakimś tam wolnym mogła wpaść - ale dlatego, że na zero z przodu. Zdaję sobie sprawę, że dopiero co zakończyli najcięższy etap przygotowań do sezonu, ale Kasperczak nigdy nie był zwolennikiem morderczych reżimów i nawet na takim etapie - z trzecioligowym zespołem niemieckim bramki powinny paść. Brak Marcelo, czy Kirma nie jest tu żadnym usprawiedliwieniem - grał Garguła, Boguski, Jirsak, Sobolewski - myślę, że pomoc powinna się lepiej spisać.
Boję się, że drużyna sklecona z dwunastu zawodników, sama ma poczucie jednej wielkiej prowizorki - tak trenuje i tak gra. Mam nadzieję, że brak uzupełnień nie wpłynie negatywnie na przygotowanie zawodników, chociaż pewnie lepiej byłoby kiwać się z nowym obrońcą niż Bahrem, bronić przeciwko nowemu napastnikowi niż Moskalowi. Jak tak dalej pójdzie, to przy okazji urazów Kurty, na drugiej bramce stanie Kasperczak i będzie brał na piłki na bebzun.