Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2010, 15:35
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Może i ABW, to dla mnie szczegół. Liczy się wyłącznie fakt, że przez nieudolność jakiegoś funkcjonariusza (chyba w tamtym wypadku funkcjonariuszki) doszło do zgonu ważnego świadka, który był znanym lokalnym politykiem tak silnie zwalczanej postkomunistycznej partii SLD (obecnie nowoczesnej lewicy). Udział był ewidentny, ale nigdzie nie napisałem że ktoś przystawił broń, a jedynie mogło dojść do niedopilnowania obowiązków. Tak samo za tamtą sprawę jakąś odpowiedzialność powinien ponieść zwierzchnik służb czyli Jarek, jak Donek za serię samobójstw w sprawie Olewnika[...]
Bezpośrednim zwierzchnikiem, jak już coś, był szef ABW, którym był wówczas Bogdan Święczkowski. Z kolei Jego szefem był koordynator d/s służb specjalnych, którym wówczas był śp. Zbigniew Wassermann. Dopiero ten bezpośrednio podlegał pod premiera Kaczyńskiego. To jeżeli chodzi o ścieżkę podległości.
Poza tym gdzie tutaj jest wina Kaczyńskiego, sam piszesz że funkcjonariuszka ABW nie dopełniła obowiązków, więc gdzie tutaj jest udział Jarka, który sugerujesz Czy ABW bezprawnie wkroczyło do Jej mieszkania Czy został ktoś skazany w tej sprawie prawomocnym wyrokiem sądu

emj10 napisał(a):
[...]Dla mnie te sprawy są tak samo czyste jak łza co śmierć naturalna "Dziada"[...]
Cóż tutaj się różnimy, bo w moim odczuciu za śmierć "Dziada" tudzież innych "samobójców" odpowiadają poza strzegącymi ich strażnikami, ich bezpośredni zwierzchnicy czyli dyrektorzy ZK, następnie szefowie SW, dopiero na końcu minister, który rzeczywiście za serię tych samobójstw powinien zostać zdymisjonowany. Ale gdzie tutaj jest odpowiedzialność Donka bądź Jarka Każdego więźnia, tudzież każdej rewizji mają sami dopilnować

emj10 napisał(a):
[...]PS. Jarka trzeba tępić. Donka trzeba tępić. Wielu innych trzeba tępić.
Głupotę też trzeba tępić, a to co napisałeś (pomijając już nieścisłości, które Ci wytknąłem) zbyt mądre nie było.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 30.06.2010 o godz. 16:02.