|
Jestem ciekaw jak wyglądają negocjacje w sprawie Makwiny, chodzą różne plotki na temat tego transferu... Raz słyszę że to transfer definitywny raz że wypożyczenie z opcją pierwokupu, i co z tym się wiąże... pensja którą trzeba mu płacić. Każdy z nas wie ze tyle co tam, on nie będzie zarabiał ale też za dużo mniejsze pieniądze nie będzie u nas występował. W przypadku gdy transfer będzie taki jak miał Alvarez to raczej jest jest najlepsze wyjście lecz chwilowe, ale jeśli chodzi o transfer definitywny to musieli by mu płacić co najmniej 500k E... na samą myśl o takiej kwocie głowa mnie boli gdy pomyślę o zawodniku który mógł by u nas grał za takie pieniądze i wątpię aby Makwina przewyższał jego umiejętnościami... I przy transferze def. na pewno Lazio chciało by odrobić włożone pieniądze. Z tego co wywnioskowałem transfer Makwiny możemy sobie bez żalu odpuścić.
Teraz jest mowa o tym Algierczyku... Nie wiem ile w tym prawy jest ale to był by zdecydowany lepszy ruch niż Makwina takiego chłopa gdyby nie kontuzja nigdy byśmy nie zobaczyli na naszych boiskach jest jeszcze młody i nie zarabia tyle co Makwiana cos mi się wydaje ze koło 500 tys E.
I jeszcze sprawa Milinkovicia pamiętacie sprawę Bożoka? Może Wisła ma kogoś lepszego na oku wiecie jak przeprowadzone są u nas transfery na każdą pozycję są numerowani zawodnicy...
Możliwe że przez ten medialny bojkot ktoś inny się ubiega o tego Serba przecież to jest perełka za małe pieniądze w porównaniu to co Legia kupiła to myślę że chętnie byli by nim zainteresowani
A tak ogólnie podsumowując naszą politykę transferową to idzie w dobrym kierunku... Są to przemyślane transfery. Do pełni profesjonalizmu brakuje nam szkolenia młodzieży... Tak bym chciał aby ktoś się tym zajął, przecież powinniśmy brać przykład od najlepszych... Barcelona, Arsenal. A tak w ogóle to jak wygląda u nas szkolenie młodzieży?
|