|
Jaki znowu parking wielopoziomowy ? Ludzie nie przesadzajcie ! Nie każdy stadion musi wyglądać jak Alianz Arena . Stadionów podobnych do naszego jest w Angli bądź ile i nikt nie narzeka .Osobiście wolę taki stadion niż jakiś balon na 60 tysięcy na którym po mistrzostwach będzie tylko wiatr chulał . Uważam że ten jest całkiem ładny i zgrabny i co najważniejsze na miarę . Jest szansa że będzie w wiekszości zapełniony a to podstawa . Pamietajmy też że byly pewne ograniczenia przy budowie . Choćby lokalizacjia /park jordana / które wymusiły takie a nie inne rozwiązania . Ja je akceptuje bo jeśli alternatywą miałoby budowanie stadionu w innym miejscu to wolę to co jest . Pamiętajmy że stadion jest przepubudowywany od 10 lat po kawałku . To też ogranicza pewne rozwiązania . Legia ma łątwiej bo robi wszystko w jednym momencie .Ale u nich nie ma problemu z kasą . Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat i jak sobie przypomne stary staion ze stylowymi łukami , krzywymi krawężnikami i czarnym żwirem zamiast krzesełek i pięknymi ławkami na "10" to naprawdę cieszę się że wreszcie doczekałem stadionu , którego nie musze się wstydzić . Jestem też przekonany że jeśli zapełnimy go w całości to atmosfery na tym stadionie będą nam zazdrościć w całej polsce .Oczywiście wiem też że nasz kraj jest pełen malkontentów , którym nigdy nic się nie podoba ........
|