Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2010, 23:51
Nadrabiając zaległości
1.Debata czyli pojedynek lamusów.Formuła jej to kpina w żywe oczy.Banalne pytania i banalne - wyuczone wypowiedzi.Z drugiej strony gdyby mogli rozmawiać ze sobą , to dowiedzielibyśmy się czegoś ważnego?Pewnie nie ale na pewno było by ciekawiej
Wizerunkowo wygrał Bronek, bo raz był aktywniejszy a dwa wypadł lepiej niż można było się tego spodziewać.Jarek przygaszony, nie wiem czy z tego że źle się czuje w ugrzecznionej skórze, czy też jeszcze do końca nie pozbierał się po 10tym kwietnia - być może że jedno i drugie.Mimo iż Komorowski wygrał to nie sądzę by przekonał on jakąś znaczną grupę osób do niego, która nie była przekonana, tak jak i Kaczyński nie powinien nikogo stracić.

2.Pokłosie debaty

a)'białoruska wtopa' - faktycznie duży błąd Jarka tyle że nie znalazłem nikogo kto by wychwycił sedno tego błędu.
Jak dla mnie Jarek powiedział to co Polska powinna robić.To się źle kojarzy ale tu nie chodzi o rozgrywanie demokratycznego kraju ale reżimu dla dobra naszych obywateli tam mieszkających.Faktycznie z Łukaszenką nie wyszło ani po prośbie ani po groźbie a 'przypadkowo' jedynym krajem z którym oni się liczą jest...Rosja - Też reżim ale co to nas obchodzi.Nas obchodzą w pierwszej kolejności Polacy na Białorusi i faktycznie można by próbować przekonać Rosję, by Ci przekonali Łukaszenkę że może trza popuścić pasa choć o jedną dziurkę.
Oczywiście to lekkie s/f z ust Jarka bo on by musiał o tym gadać bardziej z Putinem a nie z Miedwiediewem a jego stosunek do Putina jest najpewniej jeszcze gorszy niż Lecha, czyli wrogość i obraza.

A gdzie sedno? - o takich rzeczach się nie gada publicznie tylko się rozmawia(w tym wypadku ze stroną rosyjską) w zaciszu 4 ścian i tu Jarek poległ jak amator

b) 'świstek Bronka' - zemsta za prywatyzacje szpitali.Średnio to wyszło, tak jak i szpitale

3.Dziś widzę że obietnice poszły w ruch - Bronek zniżki, Donek podwyżki, Jarek Olimpiadę i koniec z wtopami w piłce
Dobrze że ten cyrk się szybko skończy.

4. na prawdę jestem pod wrażeniem że nikomu nie przyszło do głowy wrzucać tu słynnego już filmiku gdzie w którymś momencie Donek gada z Bronkiem i ten ostatni się śmieje - W momencie gdzie czekali na trumny.(przed uroczystością żeby było jasne).Chciałbym napisać że insynuacje które się pojawiają to szczyt upodlenia ale niestety od góry i tak zapuka Palikot.
Palikot którego ceniłem i cenie za często dobry dowcip i rozbijanie tej politycznej, niby poważnej wiochy jaka ogólnie obowiązuje w naszym kraju.
Tyle że niektóre zagrywki jego są po prostu raz żenujące, dwa - cholernie niesmaczne - trzy - totalnie chamskie - nawet jak na mój bardzo kontrowersyjny gust.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.06.2010 o godz. 23:56.
94 - Allah Akbar!!