Jot napisał(a):

|
Już mi tu nie wyjeżdżaj z pytaniami co ja robiłem w trakcie turniejów bo co to ma do rzeczy.
|
Piszesz że nagle w meczu z Anglią Niemcy zmienili zupełnie styl gry, który prezentowali od 100 lat. No to Ci piszę, że oni tak grają już przynajmniej od Mistrzostw Świata w 2006 roku. Stąd też pytanie co wtedy robiłeś.
Cytat:
|
Nastąpiła wymiana zawodników to i styl gry się zmienił. ME i MŚ było jakiś czas temu, popatrz sobie na składy w jakich grali i jaki futbol prezentowali, jak to było to samo co teraz na Mundialu to ja jestem Matka Teresa z Kalkuty.
|
Być może tak właśnie jest. 4 lata temu i 2 lata temu wyjściowym składzie grali: Lahm, Mertesacker, Friedrich, Schweinsteiger, Klose i Podolski. Czyli mamy 6 z 11. Dodaj sobie Neuera za Kahna albo Lehmana i masz 7. Poza nimi za Ozila był Ballack, za Khedire Shneider, za Badstubera Metzelder, a za Muellera Rolfes albo Borowski. Dalej się upierasz, że to zupełni inny skład? Andy Moeller, Stefan Kuntz i Matthias Sammer nie grają już ładnych kilka lat...
Cytat:
Zaraz będzie, że Niemcy od zawsze mieli ten styl gry co teraz prezentują
|
Nikt tak nie twierdzi. Denerwujące jest natomiast kolejne zdziwienie ich stylem gry - tak jak na MŚ się wszyscy dziwili, na ME się dziwili i teraz znów zdziwieni...
Cytat:
|
Styl gry moim zdaniem zmienili na ładniejszy dla oka, co się wiąże z wymianą składu.
|
Owszem. Tylko to się odbyło po rezygnacji Voellera i objęciu kadry przez dwójkę Klinsmann - Loew, czyli 5 lat temu.