|
Żmijko:
To za co jestem wdzięczny Tobie czy Nikol, TWSD czy SKWK jest czym innym od tego czego wymagam od oficjalnej strony klubu i klubu jako całości. Wam należy się szacunek i podziw za zapał, chęci, poświęcanie czasu i środków, omijanie zakazów i przeszkód bo robicie to z własnej woli i dla dobra Wisły. Natomiast klub....
Od kluby wymagam 100% profesjonalizmu (żeby nie pisać 1906%), rzetelności, dokładności, poszanowania kibiców, szybkości w prezentowaniu materiałów i prezentowaniu newsów. Wisła jest dla mnie zbyt ważna abym mógł darować bylejakość. Tak jestem naiwnym optymistą ale chcę żeby ten klub funkcjonował jak Man Utd albo real Madryt. I nie musi być bogaty jak one. Bo uwierz mi, że aż tak wielkie pieniądze nie są potrzebne aby sprawnie pokazywać to co się w życiu drużyny dzieje. Do tego trzeba talentu i kreatywności. A jeśli komuś go brak to naprawdę nie powinien w Wiśle pracować. To brutalne ale w pracy zawodowej nie wystarcza dobre chęci bo nie za nie jest się rozliczanym.
Czas skończyć z rozgrzeszaniem wszystkich za wszystko bo ten jest sympatyczny a tamten oddany. Trudno.
Przywołałem Ochalika. Jeśli jego pozycja jest słaba to wcale nie oznacza, że jego wina jest mniejsza. A jesli on jest słaby to niech go Basałaj zwolni i zastąpi kimś kto będzie w stanie ogarnąć BP, pracowników i współpracowników.
Jestem dziwnie pewien, że za godziwe wynagrodzenie można znaleźć oddaną i pomysłową osobę, która się tym zajmie. A gdybyś uznała, że godziwe to zbyt wiele dla kluby to pewien jestem, że ten w gruncie rzeczy niewielki wydatek w strukturze opłaciłby się bardziej niż wiele innych.
Niestety poruszyliśmy temat BP ale równie dobrze moglibyśmy zająć się każdą komórką w Wiśle i wnioski byłyby takie same.
|