Wyświetl pojedynczy post
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2010, 00:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Taka refleksja mnie naszła - Meksykanie to lamusy futbolowe

Są tak samo uzdolnieni piłkarsko jak Argentyńczycy a ich największy sukces na MŚ to ćwierćfinał. Taka ciekawostka

Meksyk ma 105 mln ludzi, Argentyna 38, Chile 17, Paragwaj 7 a Urugwaj może ze 4 mln ludzi.

I mając taki potencjał w ich kadrze gra ex Argentyńczyk - Franco czy jakieś ex Brazylijce To są lamusy, tyle luda zdatnego do futbolu a wyniki nie lepsze niż nasze na MŚ. Ciekawe czemu Argentyna produkuje tyle talentów? Brazylia ma przecież z 200 mln ludzi a Argentyna tyle co Polska a talentów niewiele mniej produkuje co ich północny wielki sąsiad (Brazylia)
A gdzie są lamusy z Meksyku? Może za 40 lat coś wywalczą na MŚ
(Wiem jestem złośliwy wobec nich ale nic mnie tak nie wkurza jak marnowanie talentu czy potencjału który się ma, i odwrotnie mały Urugwaj zawsze będzie budził mój szacunek)

Oczywiście to tak półżartem z tymi lamusami. (chciałbym żeby nasza reprezentacja tak grała)
Zaciekawiło mnie dlaczego Meksyk tak marnie grał na MŚ mimo że był na tej imprezie z 12 razy a dodatkowo 2 razy był gospodarzem.

No to ciekawe co piszesz o Meksykańcach ,ale prawdziwie.

W sumie np dzis ich gra mogla sie podobac ale znowu nie ma wyniku.Tak to czasem jest ze grasz ,grasz....i nic nie masz.

Pozatym ilosc to nie zawsze jakosc...idac tym tropem Chiny czy ,Indie ......dzis powinny grac w 1/8 zamiast Ghany czy Slowacjii.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując