Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2010, 21:45
Taka refleksja mnie naszła - Meksykanie to lamusy futbolowe

Są tak samo uzdolnieni piłkarsko jak Argentyńczycy a ich największy sukces na MŚ to ćwierćfinał. Taka ciekawostka

Meksyk ma 105 mln ludzi, Argentyna 38, Chile 17, Paragwaj 7 a Urugwaj może ze 4 mln ludzi.

I mając taki potencjał w ich kadrze gra ex Argentyńczyk - Franco czy jakieś ex Brazylijce To są lamusy, tyle luda zdatnego do futbolu a wyniki nie lepsze niż nasze na MŚ. Ciekawe czemu Argentyna produkuje tyle talentów? Brazylia ma przecież z 200 mln ludzi a Argentyna tyle co Polska a talentów niewiele mniej produkuje co ich północny wielki sąsiad (Brazylia)
A gdzie są lamusy z Meksyku? Może za 40 lat coś wywalczą na MŚ
(Wiem jestem złośliwy wobec nich ale nic mnie tak nie wkurza jak marnowanie talentu czy potencjału który się ma, i odwrotnie mały Urugwaj zawsze będzie budził mój szacunek)

Oczywiście to tak półżartem z tymi lamusami. (chciałbym żeby nasza reprezentacja tak grała)
Zaciekawiło mnie dlaczego Meksyk tak marnie grał na MŚ mimo że był na tej imprezie z 12 razy a dodatkowo 2 razy był gospodarzem.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2010 o godz. 22:21.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując