Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2010, 12:51
farciarz napisał(a):Wyświetl post
To nie Cleber tam był tylko Marcelo zresztą krzyczał "zostaw" a Kurto ją chciał wybić no trafił w niego a później to już formalność.
Tłumaczę: Cleber zgrał źle piłkę głową, de facto przegrywając pojedynek w powietrzu. Marcelo próbował to naprawić, Kurto wyszedł z bramki, nie zrozumieli się, Kurto źle wybił, Słowak przejął piłkę, minął Marcelo i strzelił gola. Użyłem skrótu myślowego, jakbyś nie zauważył

Morgenes,

po prostu różnimy się w ocenie Łobodzińskiego. Ty oceniasz go w kategoriach nieudolnego następcy Kosowskiego, stąd (słuszne) pretensje o schematyczne kiwki, nieumiejętność przyjęcia piłki etc.

Ja nad tym przeszedłem już dawno do porządku dziennego i wiem że pewnego poziomu ten piłkarz nie przeskoczy. Jednak we wczorajszym sparingu drużyna miała z niego wymierną korzyść - zdobył sporo rzutów rożnych i wolnych po faulach na nim, wykreował co najmniej 3 groźne akcje ofensywne. Generalnie biegał i walczył, więc jak na jego poziom grał nieźle. Wiem tyle, że graliśmy tylko tą stroną, po której biegał Łobodziński - strona, po której miał biegać Piotrek Brożek z Diazem nie istniała. Pietia jako lewoskrzydłowy się nie sprawdza, robił zagrożenie tylko wtedy jak wchodził do środka (stąd i bramka).

Porównywanie Łobodzińskiego z tłuściochem Pinto to jednak zagranie poniżej pasa. El Gordo człapał po boisku, w momencie gdy byliśmy przy piłce symulował trucht, udając że wychodzi na boisko. Nie atakowany, ze stojącej piłki nie potrafił zagrać crossa na 15 metrów do nieobstawionego Piotra Brożka. Nie potrafił wygrać ani jednego pojedynku 1 na 1. Miał góra 3-4 udane podania, z czego zaledwie jedno do przodu. Zanotował może z 2 odbiory piłki, co najmniej 3 razy tyle strat. Ten zawodnik w naszych barwach to obraza ponad 100-letniej tradycji.

Jagul,

pełna zgoda co do Kurto ale czeka go jeszcze sporo nauki. Potencjał ma, co pokazał przy kilku efektownych paradach. Dobrze gra na linii.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując