WISŁAZWE napisał(a):

Jak dla mnie może to być w jakimś stopniu turniej niespodzianek, najpierw napiszę kogo typuje do wyjścia z grupy:
Grupa A:
RPA -
Francja -
Grupa B:
Argentyna -
Nigeria-
Grupa C :
Anglia -
Słowenia-
Grupa D:
Niemcy -
Ghana -
Grupa E:
Holandia -
Dania
Grupa F:
Włochy -
Paragwaj-
Grupa G:
Brazylia -
Portugalia/ WKS -
grupa H:
Hiszpania -
Szwajcaria
Bardzo chciałbym zobaczyć finał:
Brazylia - Hiszpania lub Hiszpania- Argentyna.
Uważałbym na drużyny afrykańskie w szczególności na Ghanę, Nigerię i mimo wszystko na nie obliczalny Kamerun.
Kibicował będę z Europy: Hiszpanii, Holandii z Ameryki: Brazylii i z Afryki: Ghanie.
|
Na 16 zespołów do wyjścia z grupy udał mi się trafić 9, jak widać nie jest źle, na razie sprawdza się to co napisałem o Ghanie na początku, uważałbym na tą drużynę w tych mistrzostwach po wczorajszym meczu widać że chłopaki mogą dojść daleko czego im życzę.
Do tej pory jak dla mnie największa niespodzianka to to że
gospodarze nie wyszli z grupy, to się jeszcze nie zdarzyło.
Brak
Francji ale po tym co pokazali w grupie nie żałuję że ich już nie ma.
Włosi mistrzowie świata rozczarowali mnie, w ostatnim meczu przypominali mi Wisłę z poprzedniego sezonu, stoimy 80 minut może wpadnie a ostatnie 10 zapierniczamy...
Nowa Zelandia- zespół, który nie zaznał porażki na mundialu a niestety musiał pożegnać się z turniejem.
Szkoda
Szwajcarów bo ograli Hiszpanię a nie poradzili sobie powiedzmy z przeciętnym Hondurasem, ale po tym co pokazali zawodnicy
Chile to jestem pod wrażeniem gry tej drużyny widać rękę Bielsy.
Mega niespodzianka to postawa naszych południowych sąsiadów-
Słowaków w ostatnim meczu bez presji i udało się wywalczyć awans, ale chyba to wszystko na co ich stać.
Szkoda też
Koreańczyków z Północy mam nadzieję że Wielki Wodzu nie ześle ich do obozu.
Ciekawie jest w 1/8 w meczu południowoamerykańskich drużyn Brazylia - Chile i europejskich Portugalia - Hiszpania.
Walka o koronę króla strzelców tych mistrzostw może być pasjonująca: Suarez, Villa, Gyan, Forlan, Vittek, Higuain