Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2010, 09:53
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś gigant pół żartem pół serio napisał, że będzie wielka Wisła. Akurat na powrót standardowych eliminacjiLM i z miejsca dostaniemy Barcelonę lub Real.
Nie wiem, kogo dostaniemy. Napisałem tylko to, co usłyszałem osobiście. I nie od koleżanki ogrodnika kuzyna Cupiała...

Nie ma w klubie presji na odzyskanie tytułu. Mistrzostwo będzie traktowane jako miła niespodzianka. Podobnie z transferami: jak się uda pozyskać kogoś wartościowego, to fajnie. Jeśli nie, nikt rąk nie będzie załamywał. Ani tym bardziej przepłacał.
Priorytetem jest podniesienie klubu z organizacyjnego bagna. Marketing, skauting, baza treningowa. Przyjęto konwencję pracy od podstaw. Dopiero po stworzeniu tych fundamentów, Wisła zacznie się z powrotem bić o LM. Dali sobie na to rok. A jak się przy okazji uda odzyskać tytuł, będzie super.

I mnie akurat taka strategia odpowiada. Kupowanie zawodników bez odpowiednich fundamentów, to tworzenie kolosa na glinianych nogach. Cupiał w końcu to zrozumiał. A niestety, połączenie obu spraw ze względów finansowych odpada.

To wszystko.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując