Cytat:
|
Po 1 Co pokazała Brazylia: mizerny mecz z Koreą, to samo z Portugalią, 1 dobry mecz z WKS (1gol Fabiano nieprawidłowy) Chile, Urugwaj, Paragwaj to drużyny dobre i wiadomo że dają radę średniakom z Europy (czyt. Grecja, Słowenia, Szwajcaria) ale już z potęgami nie są w stanie wygrać ( przykład Hiszpania - Chile)
|
Obecna Brazylia Dungi, to już nie ta ofensywna Brazylia dawnych lat z wielkimi napastnikami. Ich najwiekszym atutem na skale światową jest obecnie linia obrony. Co do meczu z Koreą wydaje mi się ze troszkę zlekceważyli rywala i było to widoczne w ogromie miejsca zostawionego Koreańczykom szczególnie w pierwszej połowie spotkania, dziś to jakoś obie drużyny nie chciały sobie zrobić krzywdy. Brazylia w meczu z WKS'em widać ze zagrała z pełnym zaangażowaniem i całkowicie przejęła inicjatywę przez co WKS stracił nawet reszki szans na podjęcie rywalizacji i przegapili ten mecz.
Cytat:
|
Z tą najładniejszą grą drużyn z Ameryki Południowej też się nie zgodzę, no może Chile rzeczywiście, ale Urugwaj nie gra przyjemnie dla oka, ewidentnie na 0 w tyłach, to jest oczywiście subiektywne odczucie i każdy może mieć swoje zdanie na temat piękna gry, bo jak w dużym stopniu to pojęcie jest względne.
|
Tylko Urugwaj bezproblemowo poradził sobie w silnie obsadzonej grupie, pokonując raczej spokojnie równie ofensywny i fajnie grający Meksyk.
Cytat:
|
Co do Argentyny, chyba miała najłatwiejszą grupę z wszystkich, i jej prawdziwą siłę poznamy w 1/8, tak jak oczywiście wszystkich drużyn bo cały czas to powtarzam i będę powtarzał że mundial zaczyna się naprawdę dopiero od tej fazy. I nie ważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy.
|
Równie łatwą jak np. Włosi.
Cytat:
|
Bardzo miłe i pozytywne zaskoczenie w wykonaniu Słowacji, chyba nikt się tego nie spodziewał, a to pokazuje siłę europejskiej piłki, że drużyny teoretycznie słabsze nie są skazane na porażkę, potrafią grać w futbol.
|
Pierwsze dwa mecze zagrali niczym Polska za Janasa w Niemczech, a potem faktycznie wyszedł im mecz z Włochami. Holendrzy zweryfikują czy był to jednorazowy wyskok( z było nie bylo słabymi Włochami) czy faktycznie ta europejska siła.
Cytat:
|
Poza tym Hiszpania, Niemcy, Holandia to wciąż wielcy faworyci tych mistrzostw. I te drużyny grają ładnie i nie zawodzą.
|
Uwierz mi że ja też chciałbym zobaczyć to ładną grę Holandii, jak chociażby na euro2008.
Cytat:
|
Aha, nie rozumiem jeszcze argumentów że "Anglicy też płacą za grzechy swojej silnej ligi" Kadrowo są przecież jedni z lepszych na mundialu. Co ty chcesz od Petera Crouch'a i Jarmaina Defoe ;] Obaj świetnie grali w Tottenhamie i wywalczyli awans do LM.
|
Tylko że gra Heskey, który formę reprezentacyjną demonstrował w czasach gdy Jerzy Dudek był jeszcze czynnym piłkarzem. Crouch zagrał ogony jakieś mimo ze w kadrze ma genialny stosunek liczby meczów do bramek, Defoe fatycznie wydaje się ciut lepszym napastnikiem, ale w moim poście napisałem że chodzi mi o napastników o europejskiej klasie czyli takich jak chociażby Forlan czy Kuyt. Dla mnie ci trzej wyżej wymienieni angielscy napastnicy to co najwyżej 2 liga europejskich snajperów. Co do Tottenhamu to bez przesady, w tym roku mieli 4 miejsce w następnym mogą mieć 8.
jak coś to odpisz na priva.