rw88 napisał(a):

|
Kolejny slogan. System AMISCO sprawdzający takowe dane wykazał, że i kondycyjnie, i szybkościowo (w sensie rozpędzeniu że tak powiem heh) jesteśmy na podobnym poziomie co najlepsze ligi. To, co nas dzieli to tylko i aż przyśpieszenie (w większości przypadków) i technika (we wszystkich przypadkach w olbrzymim stopniu). Ale jeśli mamy być uczciwi kondycja nie jest tutaj problemem i takie są fakty.
|
Jest system to jest już wszystko

ale jak widzę oddychających rękawami ligowców w 60 minucie to żaden system mi nie powie,że jest w porządku i kondycyjnie są tak samo przygotowani jak choćby zespoły z Anglii czy Niemiec. Widziałeś kiedyś aby w 90 minucie drużyny grały na pełnych obrotach?Ja tak,ale w Anglii natomiast w Polsce za cholerą takiego meczu nie widziałem. Skurcze,toż to u nas w lidze norma. Koło 70 minuty nie ma meczu aby komuś coś się nie skurczyło. Kondycja nie jest kluczowym elementem ale gdy grasz przeciwko dobrej technicznie ekipie. Ile byś nie biegał i i tak sobie zazwyczaj poradzą z wyjścia z pressingu. A to dlatego,że mają dobrą technikę,która im to umożliwia. Natomiast jeśli będziesz zapierniczał jak motorek przeciwko polskim ligowcom to zaraz zauważysz,że piłkę oddają jak dzieci lub walą w trybuny. Takie sa fakty.