Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2010, 12:04
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Też mnie to zastanawia. Kiedyś Wisła słynęła z dobrej i zdolnej młodzieży. Teraz posiadamy jeden wielki talent i jest to Czekaj. Wszyscy wypowiadają się o nim w samych superlatywach. Nie rozumiem czemu on nie jest włączony do składu, skoro akurat ze środkiem obrony mamy teraz problem. Niestety ale w tym kraju nikt nie ma jaj, aby dać szanse 18-latkowi i to też jest przyczyna naszych niepowodzeń w Europie. Dla nas 18-latkowie to cały czas "młodzi, perspektywiczni", tymczasem w tym wieku piłkarz powinien grać. Dla przypomnienia kiedy Wisła grała z Anderlechtem w el.LM na środku obrony wystąpił 18 letni Kompany.
Że tak zacytuję "mądrość" pana trenera Kasperczaka z dzisiejszego Dziennika Polskiego:

Cytat:
...Na razie nie ma zmian w wiślackiej obronie i łatwo przewidzieć, jaki może być skład w sobotnim sparingu z Tatranem, bowiem trener nie ma za dużego wyboru. Mimo takiej sytuacji nie zdecydował się na sięgnięcie po zawodników z Młodej Ekstraklasy. - Co będę brał statystów, jak potrzebuję aktorów - wyjaśnia szkolenieowiec wiślaków. Dodaje również: - Na dziś nikogo nie wziąłem, a co będzie w przyszłości, tego nie wiem. Na razie jedyny, który nadaje się do gry z zespołu Młodej Ekstraklasy to Łukasz Burliga, ale jest kontuzjowany...
Dla mnie ten człowiek mówiąc takie słowa pokazuje, że jest po prostu żałosnym trenerem. Testuje jakieś odpady, śmiecie brazylijskie, marnuje czas w sparingach dla zawodników wyglądających na pierwszy rzut oka jak alfonsi z burdelu, a nie daje szans na rozwój młodym ludziom, którzy Wisłę mają w większości w sercu. Gdyby jego praca nie była związana z wynikami Wisły, to życzyłbym mu rychłego zwolnienia i futbolowej smierci, bo w dużej mierze przez takich ludzi nasza piłka wygląda tak jak wygląda.
Odpowiedz cytując