Marszałek napisał(a):

|
Anglia dramatycznie słaba, to samo Niemcy. Dobrze,że już tak wcześnie z jedną z tych drużyn przyjdzie nam sie rozstać. Czuje,że będą to Niemcy.
|
A czemu tak? Patrząc na dotychczasowych przeciwników Niemcy nie szaleli ale grali z Australią, Ghaną i Serbią (w dziesiątkę), a Anglicy wcisnęli po mękach 2 (słownie: dwa!) gole Algierii, Słowenii i USA... Moim zdaniem to zdecydowanie była najsłabsza grupa mistrzostw.
Cytat:
|
Obstawiałem USA,że dojdzie do pół finału i zdania nie zmieniam. Gdy będą im uznawać prawidłowo zdobyte bramki to Ghanę powinni pokonać.
|
Tak się drabinka ułożyła, że faktycznie mogą. Swoją drogą powinno się coś wreszcie zrobić z koszykami, bo źródło tak paranoicznych rozstrzygnięć to nie tylko słaba postawa niektórych drużyn ale też np bezsensowne losowanie gospodarza z 1. koszyka.
Cytat:
|
A Serbia jak to Serbia. Dużo hałasu o nic. Tacy dobrzy a nigdy nic konkretnego nie ugrali. Niby grajków mają dobrych,ale czy aż tak na ile się o nich mówi? Jak dla mnie przereklamowani.
|
Grajków to oni mają dobrych, ale to drużyna układów i układzików. Antić będzie się trzymał beznadziejnego Żigicia i popieprzonego Pantelicia (który z 3 metrów do bramki w ostatniej minucie nie trafia i ma pretensje że nie dostał podania po ziemi) zamiast stawiać na skutecznych napastników z krajowej ligi. Tam chyba jeszcze bardziej przywiązują się do nazwisk niż w Polsce za czasów Engela...
Cytat:
|
Osobny temat to sędziowanie. Szok aby na tak poważnej imprezie było tyle baboli i to dużego kalibru.
|
Dlaczego baboli? Było kilka ale żaden jakoś specjalnie nie wpłynął na ostateczne rozstrzygnięcia (poza wczorajszą ręką Australijczyka w polu karnym, która - de facto - mogła dać Serbom awans). W poprzednich turniejach było z tym dużo, dużo gorzej, a teraz sędziowanie jest miłą niespodzianką. Pewnie że będą błędy z gwizdaniem spalonych itd. ale to jest zawsze.
Nie podniecajcie się już tak tą Słowenią. Mieli szanse na cokolwiek dzięki temu, że bramkarz Algierii wrzucił sobie piłkę do bramki. Bardzo dobrze że nie wyszli i zupełnie mi ich nie żal. Szczególnie po drugiej połowie meczu z USA w której chcieli murować bramkę zupełnie tego nie umiejąc.