Wyświetl pojedynczy post
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2010, 11:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To ja proponuję na przyszłość nie pisać pod wpływem frustracji i staranniej dobierać sposoby ekspresji.
Pomijam już fakt, że naprawdę nie ma sensu emocjonalne podchodzenie do polityki.
Masz rację, chociaż...

Temat wiary jest mocno indywidualny, ale takie stawianie go jak Ty zrobiłeś: ludzie przedsiębiorczy i odnoszący sukces w życiu kontra bieda i ciemnota chodząca do "kościółka" - jest sporym nadużyciem.
Ktoś tu się zapędził i pojechał stereotypem. Owszem większość przedsiębiorców poprze PO lub UPR. Ludzie rozumiejący patriotyzm wyłącznie jako walczenie szabelką z Rosją oraz jako katolicyzm poprą PiS, czy partię M. Jurka. Co nie znaczy, że każdy wyborca PO jest zarobionym, wykształconym, przystojnym, czy nowobogackim. Tak samo nie każdy wyborca PiS będzie "mocherem" pod banderą "toruńskiej rodziny Radia Maryja".

Pomijam już fakt, że w Kościele naprawdę nie mówią na kogo głosować, mówią co najwyżej, że głosowanie jest obowiązkiem sumienia. Nie wierz w ciemnotę, jaką tu niektórzy rozpowszechniają: "GW" swoim atakiem na abp. Michalika po prostu się ośmieszyła, przy okazji pokazując jak niskie ma mniemanie o swoim kandydacie.
Nie czytam GW. O czym mówią w kościele też nie wiem. Widziałem tylko gdzieś w TV nagrane ukrytą kamerą kazanie, czy też wypowiedź podczas ogłoszeń duszpasterskich o tym, jak głosować - to nie była chyba fikcja.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 24.06.2010 o godz. 11:29.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif