Ela napisał(a):

|
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że badania prenatalne są absolutnie konieczne.
|
Rozumiem Twoje oburzenie, ale co badania prenatalne w takiej sytuacji pomogą? Tu raczej do rodziców pretensje trzeba kierować, bo do takiego skrzywienia musiało dojść już sporo po narodzinach.
emj10 napisał(a):

|
Oczywiście wypowiedź niemieckiego dyplomaty jest naganna, ale tak się zastanawiam czy w przypadku wyboru Obamy i jawnego popierania go przez europejskich prezydentów i premierów nie dochodziło do podobnego nadużycia? Tak samo wypominano McCainowi kontynuacje polityki Busha, zaawansowany wiek i zapalczywość.
|
USA nie jest w żaden sposób zależne od Europy i to, co się na kontynencie mówi o ich prezydencie spływa po nich jak po kaczce. Sam Obama bardzo szybko pokazał, gdzie ma zdanie "europejczyków z krwi i kości".
Poza tym nie przypominam sobie wypowiedzi w stylu "wybierzcie Obamę, inaczej będziecie przez nas izolowani"

Bardzo bym się zdziwił, gdyby było inaczej

Wskaż mi te wypowiedzi szefów dyplomacji sugerujące USA kogo mają wybrać na prezydenta. Jedyne, co wygrzebiesz, to jakiegoś politycznego no-name, pewnie bez jakiegokolwiek wpływu na politykę swojego kraju, bawiącego się w publicystę.
1q2 napisał(a):

|
wolfy - jeśli nagle słyszę że dyplomacja to subtelność a popierałeś zawsze człowieka który nie subtelnie przez 5 lat nie spotkał się z Putinem i nie subtelnie ale wprost popierał jednego z jego największych wrogów - to o jaką subtelność Ci chodzi?
|
Ke?
Co ma piernik do wiatraka? Rozumiem, że z braku argumentów ulubionym argumentem betonu PO jest: "A bo wasz (

) PiS to <tu opis jakiejś kompletnie nie związanej sytuacji, często mocno wyolbrzymionej bądź całkiem zmyślonej>".
Dobra, geniuszu, podaj mi przykład wypowiedzi Lecha Kaczyńskiego bądź urzędującego szefa MSZ z czasów rządu PiS-u sugerującą obywatelom innego państwa na kogo powinni głosować w trakcie kampanii wyborczej w ich kraju. Albo nawet poza nią.
Oboje wiemy, że nie podasz żadnej i to dotyczy nie tylko PiS-u, ale jakiegokolwiek innego Polskiego rządu bądź prezydenta.
Walcz dalej, proszę bardzo. Z każdą próbą ośmieszasz się coraz bardziej.
1q2 napisał(a):

|
Ja problem widzę, Niemiachy też problem zauważyły - problem w tym że Ty dojrzałeś skandal - jak rozumiem skandal międzynarodowy, więc co z tym skandalem należy zrobić? - oficjalne przeprosiny, dymisja?Eskadra F16 na Berlin?
|
Cóż za wysublimowana ironia.
...
Nie, nie róbmy nic. Pozwalajmy na takie wyskoki bez słowa sprzeciwu, tak jak czyni to obecny rząd, a później dziwmy się, że nikt nas o zdanie nie pyta. Bo i tak wiadomo, że można nas kopnąć w dupę a my będziemy się bali odpowiedzieć.
Zniżę się jednak do Twojego poziomu ( tak bardzo, jak tylko potrafię ) i odpowiem podobnym grepsem:
"Po to mamy MSZ, żebyśmy nie musieć wysyłać nigdzie naszych F-16 (bo jeszcze nie dolecą i będzie wstyd)". Czasem wystarczy zwykła nota dyplomatyczna albo zapytanie, żeby podkręcić atmosferę i nauczyć sąsiadów trzymać język za zębami. Tylko do tego trzeba być czymś więcej, niż tylko podnóżkiem. Jestem pewien, że gdyby żył Lech Kaczyński, nie pozostawiłby tego bez żadnej odpowiedzi.
A tak BTW - te nasze "wspaniałe" F-16 i "kontrakt stulecia" z nimi związany to też zasługa Komorowskiego. To on usunął jedyną przeszkodę - czytaj : Szeremietiewa - za pomocą prowokacji z wykorzystaniem służb specjalnych. Kto się zainteresuje sprawą, ten znajdzie też parę innych ciekawych przetargów dla wojska skręconych wtedy przez Bronka. Ale to już zupełnie inna historia...
robin hood napisał(a):

Wolfy ..
po pierwsze nigdzie nie powiedziałem i nie napisałem że wypowiedź dyplomaty ościennego państwa była potrzebna i na miejscu. Więc Twoje wywody kompletnie nie pasują do tego co pisałem. Ja rozumiem że wszystko co PO jest złe bo tak to odbierasz i jedyne słuszne jest to co mówi PIS i jego wyznawcy.
|
Cóż za wysoki poziom argumentacji.
Próbowałeś przedstawić sprawę jako nieistotną, przy okazji jadąc antyklerykalizmem.
robin hood napisał(a):

|
po drugie proszę Cię o jedno moja inteligencja jest moją sprawą ja się Twojej nie czepiam.
|
Spróbuj szczęścia...
Twoja inteligencja jest wyłącznie Twoją sprawą tak długo, jak długo nie raczysz mnie jej wykwitami.
robin hood napisał(a):

|
Po trzecie owszem jak to ująłeś obywatel państwa wypowiada się z ambony, tylko ... nie jeden a wielu i nie raz a wielokrotnie i nie sporadycznie a regularnie. I konsekwentnie od lat łamiąc ciszę wyborczą ale to akurat w państwie "konkordatowego prawa" nie ma najmniejszego znaczenia. I powiem jeszcze tyle że mniej mnie razi wypowiedź osoby mówiącej z kim się dogada jeśli ktoś zostanie Prezydentem w Polsce niż słuchanie mowy o mordercach rządzących w Polsce, i wciskaniu ludziom ciemnoty przez ludzi którzy po pierwsze są ponad obywatelami nie płacąc podatków i funkcjonując na dziwnych i nie jasnych zasadach.
|
Pomijając Twoje antyklerykalne wycieczki - bo nie mam zamiaru rozmywać tematu czyimiś urojeniami -
proszę o przykłady łamania ciszy wyborczej przez kapłanów. Ja wiem, do jakiego kłamliwego artykułu "GW" (ew. przedruków z innych gadzinówek) pijesz więc czekam teraz aż go przytoczysz. Zapewniam Cię - będzie BARDZO zabawnie.
Nie zostawię tych kłamstw i manipulacji bez odpowiedzi.
Czekam więc
Dziadka Tuska z Wermachtu.
Oczywiście.
Zgrywanie głupka nie jest jednak takie trudne. Może wyrobię sobie legitymację PO?