wolfy napisał(a):

Młodzi, wykształceni, taaak...
Nie widzisz niczego zdrożnego w tym, że przedstawiciel dyplomacji ościennego państwa opowiada się po stronie jednego z kandydatów w wyborach powszechnych. Porównujesz to do wyimaginowanej sytuacji, gdy obywatel Polski zabiera głos w tej samej sprawie. Choćby i z ambony. Chciałeś być dowcipny, ale zabrakło inteligencji. Takiego "żartu" to by nawet "NIE" nie wydrukowało, bo chyba nie mają swoich czytelników za aż takich debili. Nie skojarzyłeś podstawowych faktów, które na szczęście są zrozumiałe dla co bardziej przytomnych polityków zza Odry.
Biorąc pod uwagę panujące w polityce międzynarodowej zasady - ta wypowiedź to skandal.
Biorąc pod uwagę kontekst historyczny ( rozbiory, II wojna światowa - pisze o tym, bo mógłbyś sam nie zajarzyć ) - ta wypowiedź to skrajna głupota.
Ale dla naszego forumowego robin hooda - wszystko jest ok, bo przynajmniej poparła tego, co trzeba Nie to, co te głupie klechy - już lepszy swój szwab. Prawda?
0 22 miał racje - panika na całego, ludziom kompletnie rozum odbiera.
|
Wolfy ..
po pierwsze nigdzie nie powiedziałem i nie napisałem że wypowiedź dyplomaty ościennego państwa była potrzebna i na miejscu. Więc Twoje wywody kompletnie nie pasują do tego co pisałem. Ja rozumiem że wszystko co PO jest złe bo tak to odbierasz i jedyne słuszne jest to co mówi PIS i jego wyznawcy.
po drugie proszę Cię o jedno moja inteligencja jest moją sprawą ja się Twojej nie czepiam.
Po trzecie owszem jak to ująłeś obywatel państwa wypowiada się z ambony, tylko ... nie jeden a wielu i nie raz a wielokrotnie i nie sporadycznie a regularnie. I konsekwentnie od lat łamiąc ciszę wyborczą ale to akurat w państwie "konkordatowego prawa" nie ma najmniejszego znaczenia. I powiem jeszcze tyle że mniej mnie razi wypowiedź osoby mówiącej z kim się dogada jeśli ktoś zostanie Prezydentem w Polsce niż słuchanie mowy o mordercach rządzących w Polsce, i wciskaniu ludziom ciemnoty przez ludzi którzy po pierwsze są ponad obywatelami nie płacąc podatków i funkcjonując na dziwnych i nie jasnych zasadach.
A i jeszcze jedno pisząc szwab kogo miałeś na myśli

możesz uściślić