Przyznam się, że nieco zaskoczyły mnie wyniki głosowania u żołnierzy w Afganistanie (przypominam - wygrał Kaczyński, Komorowski dopiero na trzecim miejscu).
O tym, że PO dokonuje rozwałki armii (mam nadzieję, że z powodu totalnej amatorki i niekompetencji, a nie celowo), to od dawna można przeczytać w wypowiedziach różnych wojskowych, ale wynik głosowania daje nieco do myślenia.
Ale po przeczytaniu tego artykułu, to już mnie ten wynik w ogóle nie dziwi.
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...ty_GROM_u.html
To skrajna ignoracja. Nikt na świecie tak nie robi - eksperci i komandosi są oburzeni postawą MON, który opublikował na swojej witrynie internetowej ogłoszenia o przetargach dla jednostki specjalnej GROM. Wynika z nich np., jaka jest liczebność formacji i kiedy komandosi mają wyjazdowe ćwiczenia.
i dalej
Według płk. rezerwy Wiesława Słoniewskiego, który w latach 1998-2004 w GROM zajmował się m.in. sprawami operacyjnymi, takich informacji nie wolno ujawniać. "Na ich podstawie łatwo wywnioskować, w jakim kierunku rozwija się jednostka i do jakich działań się przygotowuje" - mówi Słoniewski. Inny były oficer GROM ironicznie nazywa działania MON "mistrzostwem świata". "To skrajna ignorancja, nikt na świecie tak nie robi" - oburza się Krzysztof Liedl, ekspert ds. zwalczania terroryzmu.