Arturo Qr2nów napisał(a):

|
Jest łatwą do rozszyfrowania obłudą. Żeby pozyskiwać wyborców trzeba się rozwijać i czasem wprowadzać właśnie zmiany w programie. Okazało się, że wyborcy Napieralskiego, to ponad 13% tych, co byli w wyborach. Dużo, to czy niedużo - okazało się, że trzeba się z nimi liczyć. Może będzie to powiew świeżości dla nudnej i leniwej PO.
|
Nie jest obłudą, jest polityką.
Natomiast zmiana programu tylko po to, by przekonać kilka dodatkowych procent wyborców jest obłudą. Nie byłaby nią, gdyby prowadziła do niej pewna refleksja, przemyślenie tematu i z tym była związana zmiana. Natomiast gdy jest to podyktowane tylko kampanią, to jest to zwykły koniunkturalizm.
Cytat:
|
Jeśli chodzi o deficyt, to przecież Kaczyński jest jego powiększania zwolennikiem... Pytanie kto i kiedy za to zapłaci?
|
Ja pisałem o braku wiedzy Komorowskiego co to jest deficyt, a nie poglądów. Zresztą już kilka stron temu wklejałem odnośnik do reganomiki - Reagan też zwiększał deficyt, a jest stawiany za wzór.
Cytat:
|
Biorąc pod uwagę, że jesteśmy w NATO, mamy jakieś zobowiązania. Jednak nie doszło do ataku na państwo sojuszu, sojusz nie jest zagrożony. Myślę zatem, że mamy pilniejsze wydatki. Możemy np. produkować sprzęt wojskowy za te pieniądze, tym samym dając prace. U kilku ludzi będą większe pieniądze w kieszeni, a w przyszłości na misję pojedziemy lepiej wyposażeni.
|
Nie chcę do tego wracać - moim zdaniem żaden poligon nie da naszym żołnierzom takiego doświadczenia i umiejętności, jak prawdziwa wojna. Już tylko z tego powodu warto wysyłać naszych żołnierzy na tego typu misje.