Wyświetl pojedynczy post
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2010, 20:21
Myślę że wszyscy zdajemy sobie sprawę, że Wisły nie stać na graczy o zdolnościach porównywalnych choćby w połowie do tego co potrafi Lampard, Villa czy inny de Rossi. Dlatego możliwe, że przyjdą do nas gracze typu: na zachód za słabi, na Polskę - w sam raz na lokalna gwiazdę. Zawodnicy "po przejściach" (kłopotliwy charakter, dawne kontuzje, problemy pozaboiskowe) - gdyby tych problemów nie mieli, graliby w Premiership czy choćby Bundeslidze. Jak się nie ma co się lubi... to się ma takich piłkarzy, którzy zechcą u nas grać. GRAĆ a nie stać na boisku.

Czy ucieszyłbym się z przyjścia wspominanego tu Makinwy jako wzmocnienia linii ataku? Hmm, Włosi czasem nazywają go "Il centravanti nigeriano", ale czy de facto grywa(ł) on jako środkowy (ofensywny) pomocnik - nie mam pojęcia, bo w Lazio b. mało grywał. Wypożyczano go lub lądował na ławie. Mam jednak nadzieję, że nasi działacze wiedzą, co robią. A jeśli uda się go wypożyczyć z opcją transferu definitywnego, byłoby to najlepsze rozwiązanie. Sprawdzi się - kupujemy, nie sprawdzi - podziękujemy. Polska liga + europejskie puchary będą wystarczającym miernikiem, byśmy wszyscy (klub, trener, no i my kibice) mogli określić, co 27-letni (a więc jeszcze nie za "stary") zawodnik potrafi.
Odpowiedz cytując