Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2010, 20:17
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
To o czym Kaczyński mówi niejako o nim świadczy, czyż nie? Nie byłoby problemu gdyby zabiegał o głosy, mówiąc, że jego program i jego poglądy są miejscami zbieżne z tymi SLD. Problem w tym, że zawiał wiatr z lewej strony, a ten już się odpowiednio ułożył.
Zmiana sposobu wyrażania się jest jednak zmianą kosmetyczną w porównaniu do zmiany programu po to, by pozyskać wyborców, czyż nie?

Cytat:
Jak to zgrabnie ująłeś "zmienił terminologię" licząc na głosy elektoratu przestępców.
Lepiej walczyć o elektorat głosujący na przestępców, niż mieć poparcie u przestępców.

http://fmpisblog.salon24.pl/198044,b...-z-bastionu-po

tak głosują w aresztach śledczych i więzieniach:

Kilkanaście godzin i 30 ukradzionych długopisów później mogliśmy wziąć się za liczenie głosów. Pierwsze miejsce zdobył Komorowski uzyskując 85%, czyli 500 głosów. Daleko za nim znalazł się Napieralski z 5% poparciem i Kaczyński z 3% poparciem ( czyli 23 głosy ).

Cytat:
Myślę, że Komorowski ani nikt z jego otoczenia nie analizował tego, kiedy nasilały się w przeszłości ataki.
Najwyraźniej nie analizował także tego, co to jest deficyt budżetowy, dług publiczny, płatnik netto. Już poza wszystkimi innymi cechami Komorowskiego, te wskazują najdobitniej, że nie jest to odpowiedni człowiek na to stanowisko.

Cytat:
Wyprowadzenie wojsk z Afganistanu jest też czymś o czym powinniśmy myśleć i myśleć powinien przyszły prezydent.
Uważam inaczej, pisałem już o tym jakiś czas temu.

Cytat:
Ja jeszcze zaryzykuję. Nie widzę innej opcji. Najbliższy rok, po wyborze Kaczyńskiego, będzie analogiczny do ostatnich czasów. A może i gorszy, wszak Jarosław jest gorszym pieniaczem niż był brat.
Moim zdaniem w przypadku wygranej Kaczyńskiego zmieni się w polskiej polityce wszystko, bo każdy będzie miał przed oczami perspektywę pięciu lat kompletnej stagnacji, jeśli nie będzie jakiegoś porozumienia.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa